tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα και πάπρικα.

Αυτό το φαγητό μου προέκυψε κάποτε καταλάθος ...για άλλο ξεκίνησα και τελικά έφτιαξα αυτό το πικάντικο πιάτο που έχει ελάχιστα λιπαρά , πολύ δυνατή γεύση και δεν θέλει ούτε χρόνο ούτε κόπο. . . Όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου ή όταν είμαι σε περιόδο διατροφής ή όταν θέλω δυνατή γεύση χωρίς θερμίδες μαγειρεύω το αγαπημένο μου "μουσταρδολεμονάτο" κοτόπουλο ...Θέλει προσοχή όμως γιατί η σαλτσούλα του είναι εθιστική και αυτά που γλιτώνουμε από το φαγητό ... κινδυνεύουμε να τα ..."φορτωθούμε" από το ψωμί και τις περίφημες βούτες .

Δείτε το και δοκιμάστε το:

kotopoulo paprika1

Υλικά:

700γρ. φιλέτο κοτόπουλο 

1 μέτριο κρεμμύδι

1 κίτρινη πιπεριά

1 ξανθιά πιπεριά

8 κ.σ. λάδι

1 κ.γλ. ολόκληρα πράσινα πιπέρια

2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

60 ml χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι

kotopoulo paprika4kotopoulo giaourti3kotopoulo paprika2kotopoulo paprika3

Eκτέλεση:

Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι μου και ροδίζω το φιλέτο του κοτόπουλου που έχω πλύνει και κόψει σε κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές. Όταν το ετοιμάσω , προσθέτω  το κρεμμύδι μου και τις πιπεριές μου κομμένα σε λωρίδες , χαμηλώνω τη φωτιά , αλατίζω , πασπαλίζω με την πάπρικα , ρίχνω λίγο νερό για να μαγειευτεί το κρέας και σκεπάζω για 45 λεπτά.

Όταν το φαγητό μου είναι έτοιμο και έχει μείνει με τα υγρά του (δεν το θέλουμε στεγνό κι αν έχει στεγνώσει του ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμα) , χτυπάω σε ένα μπωλ με το πηρούνι μου το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και περιλούζω το φαγητό. Το αφήνω να πάρει μόνο δυο- τρεις βράσεις κι είναι έτοιμο!!!

Δυο λόγια ακόμα:

-Aν θέλω να δώσω ιδιαίτερη ή πιο πικάντικη  γεύση στο φαγητό  διαλέγω μουστάρδα της αρεσκείας μου (καυτερή ή με αρωματικά βότανα κλπ…)

-Μερικές φορές στο νεράκι που ρίχνω για να βράσει διαλύω και ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπολτό συμπυκνωμένο για πιο δυνατό ''χρώμα''

-Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές αλλά και ψητές  με λεμόνι και μυρωδικά…..

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...