tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τυρομαφινάκια με δυόσμο!

Δεν υπάρχει πιο αφράτο , πιο γευστικό , πιο απλό και αρωματικό σνακ απ' αυτό : μαλακά , αλμυρά μαφινάκια με τυρί φέτα και δυόσμο , απίστευτα νόστιμα και  έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ. Τα φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα πετυχαίνουν ….και όσο γρήγορα και εύκολα γίνονται , άλλο τόσο εύκολα καταναλώνονται. Προμηθευτείτε τα υλικά και δοκιμάστε τα , αξίζουν πραγματικά !

tyromafinakia1


Υλικά :
290 γρ. κοκ. φαρίνα
2 κ. γλ. μπέικιν
1/4 κ. γλ. σόδα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (με 2% λιπαρά)
1 κεσεδάκι (το άδειο του γιαουρτιού) ηλιέλαιο
3 αυγά
220 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
1 κ. γλ. ψιλοκομμένο , φρέσκο δυόσμο
Πολύ λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

{webgallery}tyromafinakia2tyromafinakia3tyromafinakia4tyromafinakia8tyromafinakia6tyromafinakia7{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι , το γιαούρτι , τα αυγά , το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με το σύρμα (αυτή η συνταγή δε χρειάζεται μίξερ) , μέχρι να ενωθούν καλά και να πάρουν τη μορφή κρέμας. Τότε προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και συνεχίζουμε την ανάμιξη με μια σπάτουλα. Θα δούμε σιγά -σιγά το μίγμα να αλλάζει μορφή και να παίρνει την όψη  μαλακής ζύμης  , εύπλαστης και μαστιχωτής που ξεκολλάει από τα τοιχώματα και δουλεύεται πολύ ευχάριστα με τη σπάτουλα. Όταν έχουν ζυμωθεί καλά τα υλικά προσθέτουμε και τη φέτα την οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα  με τη βοήθεια της σπάτουλας.
-Μοιράζουμε τη ζύμη σε ατομικές θήκες για μάφινς . Αν είναι σιλικόνης δε χρειάζονται καθόλου βουτύρωμα , αλλιώς βουτυρώνουμε. Παίρνουμε τότε κουταλιές  από τη ζύμη και  γεμίζουμε την κάθε θήκη  κατά τα 3/4 γιατί φουσκώνουν αρκετά στο ψήσιμο τα μαφινάκια μας.
Βγαίνουν 18 κομμάτια περίπου ανάλογα βέβαια με το μέγεθος των θηκών.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο ,  το ανώτερο για μισή  ώρα , ωστόσο έχουμε το νου μας . Δε θέλουμε να παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν και δε θα γίνουν αφράτα.

Και μια συμπλήρωση : εννοείται πως μπορούμε να αλλάξουμε το δυόσμο με ένα σωρό άλλα αρωματικά , σε περίπτωση που θέλουμε κάτι διαφορετικό ή που βαρεθήκαμε την ίδια γέυση συνέχεια…Κακά τα ψέμματα , αυτό συμβαίνει όσο θεϊκή κι αν είναι μια γεύση ή ένα άρωμα …θέλουμε και κάτι διαφορετικό..Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ρίγανη , πάπρικα, μοσχοκάρυδο ή απλά πιπέρι ή και να ψιλοκόψουμε μέσα λίγο από κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας ή λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη ή λίγη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη επίσης και πολλά ακόμα….

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...