tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο , λιαστές ντομάτες και ρόκα με σως γιαουρτιού.

Αυτό το ωραιότατο φαγάκι δεν είναι μόνο νόστιμο και εντυπωσιακό αλλά και χαμηλών λιπαρών .  Παρόλο που είναι ελαφρύ , η γεύση του  είναι πολύ γεμάτη και δεν του λείπει τίποτα….Τα υλικά του…το ένα καλύτερο από το άλλο και όλα μαζί δίνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα…Η σως γιαουρτιού "δένει" απίστευτα με τα υγρά του φαγητού , με τη σπιρτάδα της λιαστής ντομάτας και φυσικά με το ρυζάκι . Η κατασκευή του πανεύκολη και ο χρόνος μαγειρέματος σχετικά λίγος...δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Δείτε το :

kotopoulo anthoturo1

Υλικά:


3-4 φιλέτα κοτόπουλου (ανάλογα με το μέγεθος , περίπου 650 -700 γρ)
200 γρ. ανθότυρο Κρήτης
8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 3
Λίγη ρόκα
80 ml κρασί λευκό
8-10 κ.σ. λάδι
Αλάτι , πιπέρι και λίγο ροζ πιπέρι (ολόκληρο)

Για τη σως:
2 μεγάλες  κ.σ. γιαούτι στραγγιστό (με 2% λιπαρά)
1 κ.σ. μουστάρδα.

kotopoulo anthoturo2kotopoulo anthoturo3kotopoulo anthoturo4kotopoulo anthoturo5kotopoulo anthoturo6kotopoulo anthoturo7

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε  τα φιλέτα . Τα τοποθετούμε πάνω στη βάση κοπής από το κάτω μέρος τους. Με κοφτερό μαχαίρι τα ανοίγουμε κατά μήκος σα να θέλουμε  να σχηματίσουμε  φάκελο προσέχοντας όμως να αφήσουμε  κλειστές τις δύο άκρες για να κλειστεί μέσα η γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε  κατά μέσο όρο 3 λιαστές σε κάθε φιλέτο , τρία  μακρόστενα κομμάτια (σα χοντρές λωρίδες ) από το ανθότυρο και μια φουντίτσα ρόκα. Το λαδάκι της λιαστής ντοματας το θέλουμε γιατί δίνει ξεχωριστή γεύση στο κρέας . Κλείνουμε τα φιλέτα και τα  ''κουμπώνουμε'' με δύο οδοντογλυφίδες. Όταν τα ετοιμάσουμε , ζεσταίνουμε το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα  και ροδίζουμε τα φιλέτα απ' όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ροζ πιπέρι και λίγο νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά , μέχρι να γίνει το κρέας. Θέλουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό.
Τότε ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το γιαούρτι με τη μουστάρδα με ένα πηρούνι.
Βγάζουμε τα γεμιστά φιλέτα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα μας (αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες) …Στα υγρά που έχουν μέινει μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το γιαούρτι- μουστάρδα και ανακατεύουμε για λίγο να πάρουν  δυο-τρεις βράσεις και να δέσουν όλα τα υλικά μαζί… Περιλούζουμε  μετά τα φιλέτα μας και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής!


Καλή σας όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...