tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης!

Το συναρπαστικό αυτό ορεκτικό , όλοι το ξέρουμε , όλοι το αγαπάμε και όλοι το έχουμε συνδυάσει με τη νηστεία της Σαρακοστής αλλά και με τα μεγαλύτερα…σαρακοστιανά…φαγοπότια…Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάποια φορά που “σκάσαμε” από την πολλή λαγάνα με ταραμοσαλάτα που φάγαμε…. Προσωπικά προτιμώ το λευκό ταραμά που είναι πιο φίνος , χωρίς χρωστικές , αλλά προτιμώ επίσης το ζυμωτό  ψωμί ολικής άλεσης…και το κρεμμύδι να είναι από βραδίς στο νερό για να έχει αποβάλει την αψάδα του…Ας τα δούμε με τη σειρά :

taramosalata1
Υλικά :


150 γρ. λευκό ταραμά
300 γρ. μπαγιάτικο , ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης (όχι την κόρα)
Χυμό από 2 μεγάλα , ζουμερά λεμόνια
1 μέτριο , ξερό κρεμμύδι
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο

taramosalata5taramosalata2taramosalata3taramosalata4

Εκτέλση :
Από το προηγούμενο βράδυ ή αρκετές ώρες πριν καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το βυθίζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό . Αν θέλουμε αλλάζουμε το νερό ενδιάμεσα . Αυτό βοηθά να φύγει η αψάδα του κρεμμυδιού και να μην είναι τόσο βαρύ στο στομάχι . Μουλιάζουμε και το ψωμί για αρκετή ώρα σε ένα δεύτερο μπωλ με νερό.
Στη συνέχεια στίβουμε πολύ-πολύ καλά το μουσκεμένο ψωμί και το ρίχνουμε στο μπλέντερ  μαζί με τον ταραμά , το κρεμμύδι το μισό λεμόνι και το μισό λάδι . Αν το μπλέντερ δεν είναι πολύ δανατό προσθέτουμε τα υλικά μας λίγα-λίγα. Χτυπάμε στην πιο δυνατή σκάλα και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι . Χτυπάμε τόσο ώστε να πετύχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη κρέμα .
Μεταφέρουμε σε βαθύ μπωλάκι και σερβίρουμε . Γαρνίρουμε , αν θέλουμε μα λίγες σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο και δυο-τρεις ελιές στο κέντρο!
Σερβίρουμε με λαγάνα ή παξιμάδι και συνδυάζουμε με θαλασσινά , όσπρια και ελιές….
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...