tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο με μπύρα

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά η μπύρα στο μαγείρεμα είναι εξαιρετική! Είναι ιδιαίτερη και προσφέρει πολλές δυνατότητες στην κουζίνα καθώς πολλά είναι και τα είδη της. Την προσθέτουμε στο κρέας ώστε να μαλακώσει και να ενισχύσει τη γεύση του , την προσθέτουμε σε σάλτσες , σε μπιφτέκια  , ακόμα και σε γλυκά (κέικ) . Σήμερα θα τη συνδυάσουμε με άρωμα πορτοκαλιού , θα μαρινάρουμε έτσι το φιλεταρισμένο κοτόπουλο , θα το μαγειρέψουμε , θα το συνοδεύσουμε με ρύζι σπυρωτό και θα το απολαύσουμε σε μια μοναδική , πεντανόστιμη εκδοχή!
Δείτε το:

kotopoylo mpyra1
Υλικά :


700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (από μπούτι ή στήθος)
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
80 ml.λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Μίγμα μπαχαρικών για κρεατικά ή πουλερικά
250 ml. ξανθιά μπύρα

kotopoylo mpyra2kotopoylo mpyra3kotopoylo mpyra4kotopoylo mpyra5kotopoylo mpyra6kotopoylo mpyra7


Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές . Το τοποθετούμε σε ένα μπωλ , το αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών , το κρεμμύδι , το λάδι , το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες τουλάχιστον  (καλύτερα για μια νύχτα).
Ζεσταίνουμε ένα απλωτό σκεύος με παχύ πάτο μέχρι να κάψει καλά . Τότε αραδιάζουμε το μαριναρισμένο κρέας μέσα σ’ αυτό μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Αδειάζουμε όλη τη μαρινάδα μέσα στο σκεύος με το κρέας , προσθέτουμε με προσοχή τη μπύρα και όταν πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ελέγχουμε τα υγρά του . Αν είναι πολλά , δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι απορροφηθούν και να σχηματιστεί μια μελωμένη σαλτσούλα.
Συνοδεύουμε με ρύζι της προτίμησής μας.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...