tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλέτο κοτόπουλο με κοχυλάκι!!!

Αυτό το φαγητό είναι μια παραλλαγή του κλασικού ''κοτόπουλο με χιλοπίτες '' . Νόστιμο, εύκολο , γρήγορο , ελαφρύ ,  θρεπτικό και υγιεινό….Τι άλλο να προσφέρει πια ένα πιάτο ; Θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό από χωριάτικες χιλοπίτες μέχρι κριθαράκι ή ακόμα και κοφτό μακαρονάκι , αλλά το συγκεκριμένο είναι τέλειο καθώς τρυπώνει ανάμεσα η σαλτσούλα και το κάνει πολύ ελκυστικό . Θέλει μπόλικο λαδάκι στο μαγείρεμα και φυσικά πιπέρι και τριμμένο  τυράκι . Είναι εξαιρετικό , δείτε το :

kotopoulo fil kox1

Υλικά:


700γρ. φιλέτο κοτόπουλο (όχι απαραίτητα στήθος)
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 μπαχάρια
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και ππέρι
1 1/2 λίτρο νερό (μετράμε  πρακτικά , 4 κουτιά από τον ντοματάκι)
500γρ. κοχυλάκι

{webgallery}

kotopoulo fil kox2kotopoulo fil kox3IMG 8365IMG 8367IMG 8368IMG 8370{/webgallery}

Εκτέλεση:
Ροδίζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λίγο από  το λάδι , προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά και τα μπαχαρικά να σωταριστούν κι αυτά και τέλος προσθέτουμε την τομάτα , το υπόλοιπο λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε μια - δυο φορές και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά . Όταν έχει γίνει το κρέας, ρίχνουμε τα ζυμαρικά  μας , δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για ένα δεκάλεπτο , ανακατεύοντας πότε - πότε…. Όταν βράσουν τα κοχυλάκια , θα έχουν πιει και τα υγρά και το φαγητό είναι έτοιμο. (Αν ωστόσο το δούμε να στεγνώνει του ρίχνουμε λίγο βραστό νερό ακόμα)….. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και να χιλώσει και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο  τυρί (προτείνω πεκορίνο).

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...