tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πλευρώτους στη σχάρα μαριναρισμένα!

Τα μανιτάρια είναι πάθος και ξέρω ότι οι περισσότεροι τα λατρεύουν και τα απολαμβάνουν…κι υπάρχουν τόσα πολλά είδη , τόσοι διαφορετικοί τρόποι να τα γευτούμε , τόσες πολλές δυνατότητες και συνδυασμοί υλικών που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους…. Τα μαριναρισμένα αυτά πλευρώτους είναι εξόχως απολαυστικά και …λίγα λέω….μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή με άγιο ρύζι ή να τα προσθέσουμε σε μια πράσινη σαλάτα με σως μελιού!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα :

pleyrotous sxara1
Υλικά :


500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Για τη μαρινάδα :
Ελαιόλαδο , ξύδι βαλσαμικό , σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη (ή μια σκελίδα πολτοποιημένο , φρέσκο) soja sauce , αλάτι και μαύρο και λευκό πιπέρι! (Οι ποσότητες δε χρειάζονται ακρίβεια , απλά φροντίζουμε να υγρανθούν τα μανιτάρια μας καλά και τα υλικά να είναι πλούσια!)
Και λίγο ακόμα ελαιόλαδο για τη σχάρα

{webgallery}

pleyrotous sxaras

pleyrotous sxara2pleyrotous sxara3pleyrotous sxara4

{/webgallery}
Εκτέλση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια τους. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ με σκέπασμα και τα ραντίζουμε καλά με τα υλικά της μαρινάδας . Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά! Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. (Εγώ κάποιες φορές τα αφήνω και όλη τη νύχτα)! Στη συνέχεια , τοποθετούμε το σχαροτήγανο στο μάτι της κουζίνας και το ανάβουμε στο δυνατό . Λαδώνουμε ελαφρά! όταν κάψει , αραδιάζουμε τα μανιτάρια και τα βοηθάμε με μια σπάτουλα , πιέζοντάς τα να πάρουν χρώμα . Στην πορεία θα βγάλουν υγρά , όμως αφήνουμε τη θερμοκρασία στο δυνατό μέχρι αν εξατμιστούν. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά με μια λαβίδα μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμα . Συνολικά χρειάζονται περίπου 10-15 λεπτά! Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε όπως επιθυμούμε…
-Μια απλή και απολαυστική πρόταση είναι να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό περιλούζοντάς τα με λίγο λαδολέμονο και πασπαλίζοντάς τα με ρίγανη ή με σως μελιού!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...