tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ αλμυρό (με τυριά , αλλαντικά και λαχανικά)

Εντάξει λοιπόν , έτσι έχουν τα πράγματα , το κέικ είναι γλυκιά υπόθεση που μας συντροφεύει από τα πρώτα μας βήματα. Είναι έτσι κι αλλιώς το αγαπημένο των παιδιών , είναι το πρώτο γλυκό που μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σε νεαρή ακόμα ηλικία , είναι αυτό που στέκεται σχεδόν χωρίς εξαίρεση στο πιατέλο , δίπλα στον καφέ…χρόνια τώρα…στο “ταπεράκι” της εκδρομής , στο πρωινό μας και στο κέρασμα. Κάπου εκεί χωράει άνετα κι ένα αλμυρό κέικ , αφράτο , πεντανόστιμο , χορταστικό και τόσο ιδιαίτερο που το αγαπάνε όλοι όσοι το δοκιμάζουν. Όπως στο γλυκό , έτσι κι εδώ τα υλικά που μπορούν να χωρέσουν μέσα είναι πολλά και αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με το γούστο μας.

almyro keik1
Υλικά :


150 γρ. κίτρινα τυριά
120 γρ. τυρί φέτα
120 γρ. καπνιστό φιλέτο (χοιρινό ή γαλοπούλα)
100 ml λάδι
3 αυγά
190 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν (2 κ.σ.)
100 ml γάλα
6-8 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι
(Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

almyro keik2almyro keik3almyro keik4almyro keik5almyro keik6almyro keik7almyro keik8almyro keik9almyro keik10almyro keik11


Εκτέλεση :
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα τυριά χοντροτριμμένα , το φιλέτο κομμένο σε καρεδάκια , τα ντοματίνια και την πιπεριά. Κοσκινίζουμε  σε ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και προσθέτουμε το γάλα. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλατοπίπερο  και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (δε χρειάζεται να χτυπήσουμε πολύ από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι). Αδειάζουμε τότε αυτό το μίγμα στη λεκάνη με τα τυριά-αλλαντικά-λαχανικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα .
Στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε με προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35-40 λεπτά μέχρι να δοκιμάσουμε με τη λάμα του μαχαιρού και να βγεί καθαρή. Δεν το ψήνουμε πιο πολύ γιατί θα στεγνώσει . Μόλις βγει από το φούρνο , περιμένουμε 5-8 λεπτά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα αφαιρώντας τη λαδόκολλα. Τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. Είναι αφράτο , πεντανόστιμο και θα γίνει ανάρπαστο!
Σημ. :- Εννοείται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι λογής , λαχανικά , τυριά και αλλαντικά θέλουμε στις αναλογίες που δίνονται.
-Αν κατά τύχη περισσέψουν μια-δυο φέτες για την επόμενη μέρα , τις ζεσταίνω για πολύ λίγο στη φρυγανιέρα και γίνονται λαχταριστές!
Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...