tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριές

Τη συγκεκριμένη συνταγή την είδα σε εκπομπή μαγειρικής τέχνης και μου άρεσε πολύ , όχι τόσο για τα υλικά τα οποία άλλαξα και έφερα στα μέτρα και στα γούστα μας … όσο για τις οδηγίες κατασκευής και μαγειρέματος! Το κρέας αφού γεμιστεί πρέπει να “ξαφνιαστεί” σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κάνει κρούστα και να κρατήσει μέσα τα υγρά του. Έτσι θα γίνει μαλακό και ζουμερό….όσο για τα αρώματά του…το ένα καλύτερο από το άλλο : πικάντικη γραβιέρα , αρωματική πιπεριά και σκόρδο , κρασί και δεντρολίβανο….

Δείτε το :

psaronefri1

Υλικά :


2 χοιρινά ψαρονέφρια , ολόκληρα
100 γρ. πράσινη σαλάτα (σγουρή , ρόκα , iceberg κλπ…)
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
150 γρ. γραβιέρα σε λωρίδες
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί ροζέ
1 κ.γλ. ολόκληρα πιπέρια
1/2 φλ. τσ. λάδι
Αλάτι 

{webgallery}

psaronefri3psaronefri2psaronefri4psaronefri5psaronefri6psaronefri7psaronefri8psaronefri9psaronefri10

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και τα λαχανικά ! Πάνω σε βάση κοπής τοποθετούμε το κάθε ψαρονέφρι και το ανοίγουμε κόβοντας κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι και  κάνοντας πτυχές ώστε να απλωθεί και να ανοίξει σαν φέτα. Αλατίζουμε και στρώνουμε πάνω τη μισή ποσότητα από τα σαλατικά , τις πιπεριές , τη γραβιέρα και λίγα από τα ολόκληρα πιπέρια . Το τυλίγουμε σφιχτά , με προσοχή και κλείνουμε τις άκρες του κοντά κοντά με οδοντογλυφίδες . Το αφήνουμε κατά μέρος και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο ψαρονέφρι . Ζεσταίνουμε τότε πολύ καλά ένα απλωτό σκεύος με παχύ πάτο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις μεριές . Πρέπει να ξεροψηθεί γύρω-γύρω και να αποκτήσει μια καστανή κρούστα που θα “κρατήσει” μέσα τα υγρά του κρέατος. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και μετά από ένα λεπτό σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου , το σκόρδο και όσα ολόκληρα πιπέρια έχουν απομείνει , συμπληρώνουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να "γίνει" το κρέας… Όταν είναι έτοιμο , μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος , το κόβουμε σε ροδέλες , περιλούζουμε με το ζουμάκι του και σερβίρουμε… Συνοδεύεται με πατάτες ψητές ή τηγανιτές….
Καλή όρεξη!
Σημ. : Αν το ζουμάκι που μένει στην κατσαρόλα είναι πολύ τότε  δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να απορροφηθούν τα υγρά και να  μείνει όσο πρέπει ή αν θέλουμε , το αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και το "δένουμε" με ΛΙΓΟ κορν φλάουρ… ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...