tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μελιτζανο-κολοκυθόπιτα με φέτα και δυόσμο!

Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε φέτος το καλοκαίρι αλλά τα κηπευτικά δίνουν και παίρνουν…οι ντομάτες είναι στα "καλύτερά τους” και οι μελιτζάνες και τα κολυθάκια δεν έχουν τελειωμό…εμένα προσωπικά αυτό μου αρέσει πολύ! Ώρες να έχω να “σκαρώνω” πιάτα και μεζέδες , πίτες και άλλες νοστιμιές. Η αγαπημένη μελιτζάνα είναι η βασίλισσα και μαζί με τα ζουμερά κολοκυθάκια , το αξεπέραστο άρωμα του δυόσμου , την τριμμένη φέτα και τα αυγουλάκια συνθέτουν μια απλή και υπέροχη πίτα που εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ…Φτιάχνουμε τραγανό φύλλο , κλείνουμε μέσα τα ευλογημένα υλικά της ελληνικής γης κι απολαμβάνουμε ένα έξοχο κολατσιό!

pita melitzana kolokyui1
Υλικά :


1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες
4 κολοκυθάκια (μεγαλούτσικα)
2 φλάσκες μελιτζάνες
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
300 γρ. τυρί  φέτα
1 κ.γλ. πλιγούρι
Αλάτι και πιπέρι
Μπόλικο ελαιόλαδο για το ταψί

pita melitzana kolokyui2pita melitzana kolokyui3pita melitzana kolokyui4pita melitzana kolokyui5pita melitzana kolokyui6pita melitzana kolokyui7pita melitzana kolokyui8pita melitzana kolkyui9pita melitzana kolokyui10pita melitzana kolkyui11


Εκτέλεση :
Ζυμώνουμε τη ζύμη για το φύλλο σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την αφήνουμε στην άκρη . Ετοιμάζουμε τότε τη γέμιση : Πλένουμε τα λαχανακά , τα στεγνώνουμε και κόβουμε τα κοτσάνια τους . Τρίβουμε στο μπλέντερ τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες τόσο ώστε να μη λιώσουν αλλα να είναι “σπυρωτά” . Τα αλατίζουμε ελαφρά , τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά βοηθώντας με το χέρι αν χρειαστεί . Τότε τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , τη φέτα χοντροτριμμένη , τα αυγά χτυπημένα με το πιρούνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι) . Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο) και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο με διαστάσεις 60x50 και το δεύτερο 35x45. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετούμε το μεγάλο φύλλο έτσι ώστε να προεξέχει στα πλάγια . Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση την οποία στρώνουμε με την ανάποδη ένός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε τότε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τα πλαΪνά της πίτα στρίβοντας τις άκρες των δυο φύλλων . Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η πίτα έχει καλοψηθεί και έχει αποκτήσει ένα καστανό χρώμα .
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...