tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ψαρονέφρι αλα κρεμ με ολόκληρα πιπέρια

Το έχω δηλώσει αρκετές φορές , θα το αναφέρω για μια φορά ακόμα ότι το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος , πολύ τρυφερό , με ελαφριά γεύση και με πάρα πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Σήμερα θα μαγειρέψουμε το ψαρονέφρι με μια βελούδινη και νόστιμη κρέμα , ενισχυμένη με αρώματα και μπόλικα ολόκληρα πιπέρια που κάνουν το φαγητό αυτό σωστή απόλαυση . Το συνδυάζουμε με ανάλαφρο ρύζι πιλάφι , το περιλούζουμε με την πλούσια , κρεμώδη σάλτσα του και το σερβίρουμε! Ειναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει  τους συνδαιτυμόνες και θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και της παρέας…
Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το :

psaronefri krem1

Υλικά :


2 μέτρια ψαρονέφρια
5 κ.σ. λάδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.γλ. νοστιμιά λαχανικών
Λίγο αλάτι
Μια χούφτα μαύρο και πράσινο πιπέρι (ολόκληρα)
3 κ.σ. μουστάρδα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Ρύζι , πιλάφι για το σερβίρισμα

psaronefri krem2psaronefri krem3psaronefri krem4psaronefri krem5psaronefri krem6psaronefri krem7psaronefri krem8psaronefri krem9

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε χοντρές φέτες . Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα απλωτό σκεύος με βαρύ πάτο , σκέτο , σκεπασμένο  μέχρι να κάψει πολύ καλά . Τότε ξεσκεπάζουμε και αραδιάζουμε μέσα τις φέτες του κρέατος . Περιμένουμε να “αρπάξει” καλά από τη μια μεριά (θα το καταλάβουμε γιατί θα ξεκολλήσει εύκολα από μόνο του) οπότε το γυρίζουμε για να ροδίσει κι από την άλλη . Όταν έχει πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές προσθέτουμε το λάδι και μετά από 10 δευτερόλεπτα “σβήνουμε” με το κρασί . Αλατίζουμε το φαγητό , προσθέτουμε τα πιπέρια και τη νοστιμιά λαχανικών , σκεπάζουμε το σκεύος , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο , ξεσκεπάζουμε , προσθέτουμε τη μουστάρδα και την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ενωθεί με τα υγρά του φαγητού . Προσθέτουμε τότε και την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση . Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά για να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε αμέσως από την εστία . Σερβίρουμε συνοδεύοντας το κρέας με ρύζι πιλάφι που έχουμε ετοιμάσει και το περιλούζουμε με την κρεμώδη σάλτσα.
Είναι πραγματικά ένα υπέροχο πιάτο!
Και λίγα λόγια ακόμα :
-Το φαγητό αυτό δεν είναι απαραίτητο να το κάνουμε βαρύ , ούτε είναι απαραίτητο να χρησιμοιποιήσουμε μια κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά καθώς η παχιά της γεύση θα σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα υλικά . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι ενδιάμεσο ή ακόμα και με 3% λιπαρά . Γι’αυτό εξάλλου το προτείνω με το ελαφρύ πιλάφι . Αν ωστόσο προτιμάμε κάτι…αμαρτωλό , μαγειρεύουμε με κρέμα γάλακτος full fat και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.
-Αν δε διαθέτουμε σκεύος με βαρύ πάτο ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ροδίσουμε το κρέας σκέτο , χωρίς λάδι , τότε χρησιμοποιούμε μια απλή , απλωτή κατσαρόλα όπου ζεσταίνουμε το λάδι από την αρχή και όταν ζεσταθεί καλά , ροδίζουμε το κρέας με τον κλασικό τρόπο και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής !

-Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και λίγα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...