tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με βλήτα, κολοκυθάκια και πατάτες

Δεν είναι κάτι σπουδαίο η διαδικασία ετοιμασίας για τη σαλάτα αυτή, ούτε η συνταγή είναι κάτι δύσκολο, αλλά το συγκεκριμένο συνδυασμό λαχανικών και το αποτέλεσμα το λατρεύω και το προτείνω με πάθος. Τολμώ να πω πως αυτή η σαλάτα είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων μου και δεν έχω καλύτερη πρόταση σαν συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια και θαλασσινά αλλά και σαν πλήρες γεύμα μαζί με δυο αυγά βραστά, τυρί φέτα  ή λίγα όσπρια.

Τα μόνα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε είναι η επιλογή ενός καλού ξυδιού κι η σωστή ώρα βρασμού ώστε τα λαχανικά να κρατούν τη φρεσκάδα τους.

blhtakolokythakia patates

Υλικά:

1 ματσάκι βλήτα (περίπου μισό κιλό)

5-6 μικρά τρυφερά κολοκυθάκια

2-3 πατάτες

6 κ.σ. λάδι

3 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Αλάτι και θυμάρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. ΔΕΝ κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια για να μην εισχωρεί νερό στο εσωτερικό τους.Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, αλατίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό. Όταν έρθουν σε βρασμό , χαμηλώνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.

Ενδεικτικά αναφέρω πως ο χρόνος βρασμού για τις πατάτες είναι 30 λεπτά, ενώ για τα μικρά κολοκυθάκια 10 λεπτά μάξιμουμ.

Βράζουμε και τα βλήτα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια αφού πρώτα κόψουμε τις άκρες τους, προσθέτουμε  και τις πατάτες. Ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι , σκορπίζουμε πάνω το σκόρδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και θυμάρι. Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...