tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κιμαδόπιτα με πράσα

Όταν ετοιμάζω ένα άρθρο , μαγειρύω με πολύ όρεξη , μεράκι και ενθουσιασμό ! Τα "δίνω όλα" και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να πετύχω… μέχρι εδώ όλα ωραία!!! Υπάρχει όμως και μια ώρα που είναι πολύ δύσκολη κι είναι αυτή της φωτογράφισης…πώς να καταφέρεις να αποτυπώσεις όλο αυτό που δημιούργησες; πώς να αποδώσεις τη γεύση , την υφή , το άρωμα;;;; εκεί ιδρώνω και ξεϊδρώνω…έτσι το έπαθα με αυτή την πίτα : ήταν τόσο ΝΟΣΤΙΜΗ που η φωτογραφία την αδικούσε….προσπάθησα πάρα πολύ , κάτι κατάφερα , αλλά σας διαβεβαιώ πως ήταν στ' αλήθεια ΥΠΕΡΟΧΗ!

Είναι μια πίτα ιδανική για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς αλλά φυσικά τη φτιάχνουμε και την απολαμβάνουμε όσο βρίσκουμε πράσα!

kimadopita praso1

Ας τη φτιάξουμε :

Υλικά :

1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες

500 γρ. κιμά της προτίμησής μας περασμένο μια φορά από τη μηχανή

600 γρ. καθαρισμένα και ψιλοκομμένα πράσα 

2 μεγάλα αυγά

150 γρ. φέτα και κασέρι ή γραβιέρα χοντροτριμμένα (ανάμικτα)

1/2 κούπα ελαιόλαδο και λίγο για το ταψί

Αλάτι , πιπέρι και πάπρικα γλυκιά 

kimadopita praso2kimadopita praso3kimadopita praso4kimadopita praso5kimadopita praso6kimadopita praso4kimadopita praso8kimadopita praso9kimadopita praso10kimadopita praso11

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε , πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα . Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά , τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε απλωτή κατσαρόλα ροδίζουμε τον κιμά με το λάδι και όταν έχει πάρει το χρώμα του προσθέτουμε και τα πράσα , αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας . Στην πορεία θα βγάλει υγρά , γι' αυτό συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να στεγνώσει αρκετά , αλλά όχι τελείως . Αποσύρουμε τότε από τη φωτιά και  περιμένουμε να κρυώσει λίγο . Σε ένα μπωλ , χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τυριά. Τα προσθέτουμε στον κιμά με τα πράσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί!

Ετοιμάζουμε τότε το φύλλο σύμφωνα με τη συνταγή , στρώνουμε την πίτα με τη γέμιση στη μέση  σχήματίζοντας κόθρο περιμετρικά , χαράζουμε , λαδώνουμε την επιφάνεια και την ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα , σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ροδοψηθεί..

Καλή επιτυχία….

Σημ: Τη συνταγή για το φύλλο θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...