tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπoυγιουρντί

"Μπουγιουρντί" είναι μια λέξη τούρκικη και σημαίνει " επίσημο έγγραφο-διαταγή ενός αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με περιεγχόμενο μια οικονομική επιβάρυνση” . Τώρα θα μου πείτε γιατί νομάζουμε έτσι αυτό το δελεαστικό ορεκτικό; Μα γιατί είναι τόσο καυτερό , όσο το έγγραφο του Τούρκου αξιωματούχου…αλλά και γιατί  το έγγραφο αυτό  ήταν διπλωμένο σε φάκελο , όπως διπλωμένο αρχικά σε λαδόκολλα ψηνόταν το έδεσμα αυτό. Εμείς σήμερα θα απλοποιήσουμε κάπως τα πράγματα και θα φτιάξουμε ένα υπέροχο ορεκτικό το οποίο , σας προειδοποιώ , κάνει μεγάλη ζημιά με τα “ζουμάκια” του σε συνδυασμό με ζυμωτό ψωμί και καλό κρασί!

mpoygioyrnti1
Υλικά :


2 μεγάλες ντομάτες σφιχτές αλλά γινωμένες
200 γρ. τυρί φέτα
2 πιπεριές “κέρατο”
Λίγο αλάτι  και μπόλικο πιπέρι και ρίγανη
Μπόλικο λάδι για το ψήσιμο

{webgallery}

mpoygioyrnti2mpoygioyrnti3mpoygioyrnti4mpoygioyrnti5mpoygioyrnti6mpoygioyrnti7

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα στρογγυλό , πυρίμαχο σκεύος (23-25 εκ.). Πλένουμε τις ντομάτες  , καθαρίζουμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες . Τις αραδιάζουμε στο σκεύος , τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε αρκετά . Πασπαλίζουμε και με ρίγανη και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο , στο γκριλ , στην πάνω σχάρα για 10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι οι ντομάτες έχουν ροδίσει . Προσέχουμε γιατί ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία διαφέρει από φούρνο σε φούρνο . Έχουμε κόψει το τυρί σε φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες . Βγάζουμε λοιπόν τις ψητές ντομάτες από το φούρνο , στρώνουμε από πάνω το τυρί φέτα , σκορπίζουμε από πάνω και τις πιπεριές , πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και ρίγανη , ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά! (εννοείται πως προσέχουμε να μην αρπάξει )…Περιμένουμε... μετά βίας να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...