tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σασλίκ , ένα “διαφορετικό” σουβλάκι!

Το σουβλάκι αυτό , το δοκίμασα στο σπίτι μιας φίλης ένα βράδυ και ξετρελάθηκα…πρόκειται για ένα μεγάλο σουβλάκι ,παραγεμιστό , σχεδόν τηγανιτό αρκετά πικάντικο , μαλακό και περιλουσμένο με μια σάλτσα Ketcup Hot….αρκετά …αμαρτωλό και υπέροχο….Το κρέας μέσα από την ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής του λιώνει στο στόμα και παράλληλα συνοδεύεται από γλυκά και πικάντικα αρώματα που συγκλονίζουν τον ουρανίσκο…εκείνο το βράδυ την παρακάλεσα να έρθει στο σπίτι μου , να το φτιάξουμε παρέα και εγώ με τη σειρά μου να το μοιραστώ με όλους εσάς….η προθυμία της και η γλυκύτητά της είχαν άμεσα αποτελέσματα κι έτσι σήμερα με χαρά σας παρουσιάζω το σασλίκ…που για μένα είναι …"το σουβλάκι της Γιάννας"

schashlik1

Υλικά (για 6 μεγάλα σουβλάκια) :


2 χοιρινά ψαρονέφρια
1-2 φέτες χοιρινό λίπος σε λωρίδες που θα παρακαλέσετε το χασάπη να σας κόψει
3 μεγάλες , πράσινες πιπεριές
9 ομοιόμορφα , στρογγυλά μέτρια κρεμμύδια
1 μπουκάλι σάλτσα Ketchup hot (προτείνω τη Hellman’s)
Αλάτι και πιπέρι
2 μεγάλα ποτήρια νερό
4 μεγάλα ποτήρια λάδι (δεδομένου ότι θα τηγανιστούν- μελώσουν)
6 καλαμάκια για σουβλάκια

{webgallery}

schashlik2schashlik3schashlik4schashlik5schashlik6schashlik7

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Πρώτα ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε 18 χοντρά , ομοιόμορφα κομμάτια . Κόβουμε και τα λιπάκια σε άλλα 18 τετράγωνα κομμάτια. Πλένουμε , καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε και τις πιπεριές και τις κόβουμε κι αυτές σε 18 τετράγωνες φέτες. Τα αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ομοιόμορφα (κρέατα και λαχανικά) και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα σουβλάκια !
Παίρνουμε ένα καλαμάκι και βάζουμε τα υλικά με την εξής σειρά : λιπάκι , κρέας , κρεμμύδι πιπεριά x 3 σε κάθε σουβλάκι . Όταν τα ετοιμάσουμε και τα 6 τα τυλίγουμε με το χαρτί του κρεοπώλη και τα βάζουμε στο ψυγείο! Καλό είναι να μείνουν για αρκετές ώρες και ακόμα καλύτερα για ένα βράδυ!
Όταν έρθει η ώρα να τα ετοιμάσουμε παίρνουμε μια πολύ μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το νερό και το λάδι . Όταν ξεκινήσει η βράση τοποθετούμε στη σειρά με προσοχή τα σουβλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για λίγη ώρα (περίπου 20-30 λεπτά) . Ξεσκεπάζουμε τότε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τόσο ώστε να εξατμιστεί το νερό και το κρέας να έχει “γίνει”(περίπου 1 ώρα). Οπότε θα δούμε ότι μένοντας τα σουβλάκια με σκέτο το λάδι τηγανίζονται , μελώνουν και παίρνουν ένα υπέροχο , χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 20 λεπτά περίπου και τότε είναι έτοιμα.
Αδειάζουμε παράλληλα το ketchup  σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένουμε να πάρει βράση . Τότε παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι στο οποίο μαγειρεύονται τα σουβλάκια και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει μια παχιά , πικάντικη σάλτσα. Μεταφέρουμε τότε με προσοχή τα σουβλάκια σε πιατέλα , τα περιλούζουμε με τη σάλτσα τους και τα σερβίρουμε αμέσως! Συνοδεύονται με μια απλή σαλάτα και κόκκινο κρασί…
Καλή απόλαυση!!!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...