tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με φιδοφάσουλα και κολοκυθάκια

Τις προάλλες πήγα  με τη μητέρα μου στη λαϊκή . Κάποια στιγμή στάθηκε μπροστά σε έναν πάγκο και αναφώνησε ενθουσιασμένη : “Ααα…φιδοκούκια”
Αφού με διαβεβαίωσε και αυτή και ο παραγωγός ότι πρόκειται για ολοτρύφερα και παντανόστιμα φασόλια , γέμισα τη σακούλα μου και γύρισα σπίτι . Κατά την αναζήτησή μου , στο google για τη λέξη “φιδοκούκια” η απάντηση ήταν αμείλικτη : “δεν ευρέθησαν αποτελέσματα γι’ αυτή την αναζήτηση”…ψάχνοντας όμως σε σχετικές σελίδες ανακάλυψα ότι τα συγκεκριμένα φασόλια λέγονται φιδοφάσουλα , είναι στρογγυλά , λεπτά και πολύ μακρουλά…το αποτέλεσμα; κάτι παραπάνω από υπέροχα.
Δείτε τα:

fidokoykia
Υλικά :


500 γρ. φιδοφάσουλα
4-5 πολύ μικρά κολοκυθάκια
Μια χούφτα φρεσκοκομμένο μαϊντανό
8 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα dijon
Αλάτι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα κόβουμε στα δύο  ή στα τρία . Καθαρίζουμε και τα κολοκυθάκια από τις άκρες τους . Τα πλένουμε σε άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε . Σε μπόλικο  νερό που βράζει προσθέτουμε πρώτα τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά . Τότε προσθέτουμε και τα φασολάκια τα οποία θέλουν λιγότερο βράσιμο . Μετράμε λοιπόν άλλα 7 λεπτά το πολύ και αποσύρουμε από τη φωτιά . Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα . Χτυπάμε τότε το λάδι , το ξύδι , τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα σέικερ και αφού σχηματιστεί μια “δεμένη" βινεγκέτ περιλούζουμε τα λαχανικά μας . Σκορπίζουμε από πάνω και το φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε . Είναι μια σαλάτα που τρώγεται χλιαρή ή κρύα .
Μια καλή πρόταση , που δοκίμασα και σας προτείνω είναι να προσθέσουμε και 2-3 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι ! Έχει γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον !
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...