tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αρωματικές , ψητές πατάτες με μπούκοβο και δεντρολίβανο!

Οι πατάτες αυτές είναι ιδανικές για να συνοδέψουν ψητό κρέας αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές και …θερμιδούχες τηγανιτές πατάτες . Το άρωμά τους , εκπληκτικό όπως και η εμφάνισή τους. Το μπούκοβο ή αλλιώς ''μεσογειακό τσίλι''  που χρησιμοποιούμε έχει ένα  χαρακτηριστικό άρωμα που προέρχεται  από αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές και βάζει τη σφραγίδα του σε αυτό το πιάτο. 

Και βέβαια , η μεγάλη μου αδυναμία , το αρωματικό  δεντρολίβανο έρχεται να προσθέσει κι αυτό τα δικά του αρώματα και να μετατρέψει τις απλές , ψητές πατάτες σε μια  απολαυστική νοστιμιά .

Δείτε τις :

patates mpoukovo3

Υλικά: (για 4 μερίδες)

6 μεγαλούτσικες πατάτες

10 κ.σ. λάδι

1κ.σ. μπούκοβο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κ.γλ. ρίγανη

Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα 

Αλάτι και λεμονοπίπερο {webgallery}

patates mpoukovo1patates mpoukovo2patates mpoukovo4patates boykovo5{/webgallery}

Εκτέλεση:

Καθαρίζω και πλένω τις πατάτες  πολύ καλά και τις κόβω σε τετράγωνα κομμάτια. Τις βάζω σε μια λεκάνη που διαθέτει σκέπασμα  , μαζί με όλα τα υλικά. Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι , σκεπάζω τη λεκάνη  και αφήνω τις πατάτες  να μαριναριστούν για μια-δυο ώρες τουλάχιστον….Αναδεύω τη λεκάνη κάπου-κάπου . Μετά τις τοποθετώ σε ένα αντικολλητικό ταψάκι  μαζί με όλα τα υγρά τους  και ψήνω στους 200ο για μία ώρα περίπου. Ενδιάμεσα τις γυρίζω μια φορά για να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές και ελέγχω μήπως χρειάζεται να αλλάξω λίγο τη θερμοκρασία  ή μήπως έχουν στεγνώσει για να τους προσθέσω λίγο νεράκι….΄Οταν έχουν πάρει ένα ομοιόμορφο , κοκκινωπό  χρώμα και έχουν σχηματίσει κρούστα είναι πανέτοιμες και λαχταριστές.

Συνοδεύουν ψητά κρέατα , μπιφτέκια και λουκάνικα αλλά και σκέτες με τυράκι είναι υπέροχες...

Καλή όρεξη!

 

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...