tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαράκι με πατάτες , λεμονάτο , ψητό της κατσαρόλας!

Γιορτινό και άκρως γευστικό το σημερινό πιάτο . Η επιτυχία του βασίζεται στη λεμονάτη-σκορδάτη σαλτσούλα του αλλά κυρίως στις μελωμένες πατατούλες του οι οποίες γίνονται ανάρπαστες…και βέβαια στο κλασικό κι αγαπημένο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο γίνεται μαλακό και νοστιμότατο . Κλασικά λοιπόν το συνδυάζουμε με μια σαλάτα εποχής , με κάποια γραβιέρα της επιλογής μας , λίγο ψωμί και κρασάκι . Μου θυμίζει κάτι μεσημεριανά Κυριακής που το τραπέζι έμοιαζε γιορτινό... Κατά τα άλλα , πιο απλό φαγητό στην κατασκευή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Δείτε το:

mosxari lemonato1


Yλικά:
1.200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από δυο λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη
5-6 πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια

mosxari lemonato2mosxari lemonato3mosxari lemonato4

Εκτέλεση:
Πλένω καλά το κρέας μου και το κόβω σε μερίδες . Το τοποθετώ σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα και χωρίς να σωτάρω ή να τσιγαρίσω τίποτα προσθέτω όλα μου τα υλικά εκτός από τις πατάτες ( κρέας , λάδι , λεμόνι , σκόρδο , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ). Βάζω το φαγητό μου σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις και μετά το χαμηλώνω και το σκεπάζω για να βράσει   μιάμιση με δύο ώρες , όσο χρειάζεται για να είναι το κρέας μου μαλακό. Όταν κοντεύει να γίνει , καθαρίζω τις πατατούλες μου , τις αλατίζω και τις ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο . Τις τοποθετώ σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε απλό ταψί στρωμένο  με λαδόκολλα και τις βάζω στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά ώστε να ροδίσουν.
Παράλληλα ελέγχω το κρέας μου. Αν έχει στεγνώσει του προσθέτω ένα ποτηράκι βραστό νερό . Τέλος προσθέτω τις ροδοψημένες πατατούλες μου στην κατσαρόλα , αφήνω να πάρουν κι αυτές 2-3 βράσεις μαζί με το κρέας για να δέσουν τα αρώματα και τα υλικά και το φαγητό μου είναι έτοιμο!!!
Καλή σας όρεξη :)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Κύρια Πιάτα Μοσχαράκι με πατάτες , λεμονάτο , ψητό της κατσαρόλας!