tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σουφλέ λαχανικών

Υπέροχο , απλό κι εύκολο είναι το σημερινό πιάτο . Το φτιάχνω χρόνια και το αγαπάμε πολύ . Περιέχει ψητά λαχανικά , τυριά και μια αφράτη κρέμα με αυγά , γάλα και καλαμποκάλευρο…τόσο απλά! Είναι ένα καλοκαιρινό φαγάκι που η γεύση του κερδίζει και φαντάζει μοναδικός μεζές  στο τραπέζι συνοδευόμενος με μια παγωμένη μπύρα ή σαν κολαστιό αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα…Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι οι μπαξέδες μας είναι γεμάτοι κολοκυθάκια , μελιτζάνες , πιπεριές και τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους κατακλύζουν την κουζίνα μας κάθε τέτοια εποχή . Τα απολαμβάνουμε λοιπόν με το παραπάνω και τα μαγειρεύουμε με αγάπη και μεράκι.

soyfle laxanikon1
Υλικά :


3 μελιτζάνες φλάσκες
3 κολοκύθια
3-4 πατάτες
2 πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι
4 αυγά
4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 φλ. καφέ γάλα (περίπου 80 ml.)
200 γρ. τυρί φέτα
1 χούφτα τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το ψήσιμο των λαχανικών

soyfle laxanikon2soyfle laxanikon3soyfle laxanikon4soyfle laxanikon5soyfle laxanikon6soyfle laxanikon7soyfle laxanikon8soyfle laxanikon9


Εκτέλεση :
Πλένουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες , κολοκύθια , πιπεριές , πατάτες και κρεμμύδια) , τα καθαρίζουμε , τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες . Τα αλατίζουμε , τα ραντίζουμε με μπόλικο λάδι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για μισή ώρα περίπου , μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν . Τα μεταφέρουμε τότε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ (20x30) αφού το λαδώσουμε . Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι , τη φρέσκια ρίγανη και χοντροτρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα σκορπίζοντάς τη σε όλη την επιφάνεια.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το γάλα , το καλαμποκάλευρο , λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά . Περιλούζουμε τότε τα λαχανικά με αυτό το μίγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια την τριμμένη γραβιέρα…Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να αφατέψει το σουφλέ και να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα .
Μόλις κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...