tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

Μια σαλάτα , ένα γεύμα , μια απόλαυση , ένα πιάτο σωστός  "θησαυρός"!   Όλα αυτά είναι χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν στην πιο θρεπτική , στην πιο δυναμωτική , στην πιο υπέροχη σαλάτα που σερβίρουμε σήμερα με τη δροσιά του μαρουλιού και τη γεύση της ντομάτας , με το άρωμα του σχοινόπρασου , με τη γεύση της σάλτσας που την πλαισιώνει αλλά κυρίως με τη δύναμη των δυο υπερτροφών: της γαρίδας και του αβοκάντο. Δε σκέφτομαι κάτι καλύτερο από αυτή τη σαλάτα όταν θέλω να ικανοποιήσω όλες τις διατροφικές απαιτήσεις σε ένα πιάτο. Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική και σε περιόδους νηστείας ή ειδικής διατροφής…

 

salata garides avokando

Υλικά:

Μισό ή περισσότερο  μαρούλι (εξαρτάται από το μέγεθός του)

1 χούφτα ντοματίνια

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κ. σ. καλαμπόκι βρασμένο

Μισό αβοκάντο

Χυμό από μισό λεμόνι

8-10 γαρίδες

Για τις γαρίδες:

2 κ.σ. λάδι

Αλάτι , πιπέρι , πάπρικα

Για τη σως:

6 κ.σ. λάδι

3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τις γαρίδες: Αφού τις καθαρίσουμε και τις πλύνουμε πολύ σχολαστικά τις ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι (2 κ.σ.) και τις βάζουμε στη φωτιά. Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και πάπρικα. Περιμένουμε να ροδίσουν για τρία- τέσσερα λεπτά από τη μια πλευρά και τις γυρίζουμε από την άλλη  πλευρά άλλη τόση ώρα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο , το  κόβουμε σε κομμάτια-κύβους και το περιλούζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει αλλά και για να του χαρίσει νοστιμιά. Πλένουμε το μαρούλι , το στεγνώνουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Το τοποθετούμε στην πιατέλα μαζί με το σχοινόπρασο , σκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια , το αβοκάντο , το καλαμπόκι και τοποθετούμε τις γαρίδες περιμετρικά.

Φτιάχνουμε τη σως χτυπώντας σε ένα σέικερ όλα τα υλικά μαζί και περιλούζουμε με αυτή τη σως  τη σαλάτα . Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...