tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πιπερόπιτα με σφολιάτα , τυρί φέτα και ανθότυρο

Αυτή η πίτα είναι απολαυστική. Όταν την ετοιμάζω το σπίτι μοσχοβολάει και όταν τη δοκιμάζουμε διαπιστώνουμε ότι είναι τόσο υπέροχη και ζωντανή η γεύση της που δε μπορούμε να σταματήσουμε στο ένα κομμάτι. Τα τυριά βέβαια παίζουν κι αυτά το δικό τους ρόλο δίνοντας τόση γέυση όση ακριβώς πρέπει και προσθέτοντας μια πικάντικη πινελιά στην κατά τ’ αλλα γλυκιά και απλή πίτα…και βέβαια το μπούκοβο…αυτό το μικρό , θαυματουργό σποράκι με το υπέροχο χρώμα και το μοναδικό άρωμα…

piperopita1
Δείτε την :


Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό πιπεριές (κέρατο , πορτοκαλί και κόκκινες) καθαρισμένες και κομμένες σε μικρές λωρίδες
1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι (ή δύο μικρότερα) κομμένο σε φέτες
330 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
150 ανθότυρο τριμμένο κι αυτό
6 κ.σ. λάδι + λίγο ακόμα για το ταψί
4 αυγά χτυπημένα
1 χούφτα κους-κούς
2 κ.σ. μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι
1 μεριδούλα εβαπορέ και λίγο σουσάμι για το τελείωμα της πίτας

{webgallery}

piperopita2piperopita3piperopita4piperopita5piperopita6piperopita7piperopita8piperopita9piperopita10

{/webgallery}

Εκτέλεση :
-Πρώτα ζεματίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό για 3-4 λεπτά  για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι (6 κ.σ.) σε μεγάλο , αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε πιπεριές και κρεμμύδια μαζί . Τα ανακατεύουμε συχνά , ώστε να μελώσουν , να ροδίσουν ελαφρά , να μαραθούν και να στεγνώσουν από υγρά. Θέλουμε να μέινουν με το λαδάκι τους . Αυτό θα πάρει περίπου 10-15 λεπτά . Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο . Αδειάζουμε τότε το περιεγχόμενο σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε τα τυριά , τα αυγά , το μπούκοβο , αλάτι και πιπέρι . Ανακατεύουμε καλά!
-Λαδώνουμε τότε ένα ταψί 30x35 και τοποθετούμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα. Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το κους-κους για να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει το φύλλο και αδειάζουμε πάνω το περιεγχόμενο της λεκάνης (τη γέμιση) . Την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο . Βρέχουμε με τα δάχτυλά μας την ένωση με νερό για να κολλήσει καλά και αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι . Τέλος τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας με μια οδοντογλυφίδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά . Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180ο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η πίτα μας έχει ροδοψηθεί! Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε1
Καλή όρεξη...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Ορεκτικά - Συνοδευτικά Πιπερόπιτα με σφολιάτα , τυρί φέτα και ανθότυρο