tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Βουτυροκρέμα (buttercream)

Αυτή η απλή αλλά μαγική κρέμα κάνει θαύματα! Όλοι τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από την πρόταση σερβιρίσματος με τα ατομικά κεκάκια , τα στολισμένα και πανέμορφα με χρώματα , γεύσεις και υλικά που χαρίζουν δεκάδες παραλλαγές και κάνουν αυτό το μικρό κέρασμα μια πραγματική απόλαυση , γνωστή σε όλους μας με το καθιερωμένο όνομα “cupcake”…
Έχει εμπνεύσει ερασιτέχνες και επαγγελματίες , έχει στολίσει ένα σωρό κεκάκια και τους έχει χαρίσει “ταυτότητα” μα πάνω από όλα μας έχει τρελάνει με αυτή τη βουτυρένα , βελούδινη γεύση και υφή της που γεμίζει το στόμα. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κάποιο άλλο υλικό μετατρέπουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα πραγματικό θησαυρό για τη ζαχαροπλαστική.

boytyrokrema1
Υλικά:


150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2-3 κ.σ. γάλα εβαπορέ (πλήρες) ή κρέμα γάλακτος
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

boytyrokrema2boytyrokrema3boytyrokrema4boytyrokrema5boytyrokrema6boytyrokrema7boytyrokrema8boytyrokrema9boytyrokrema10boytyrokrema11boytyrokrema12boytyrokrema13boytyrokrema14boytyrokrema16
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε στο μίξερ , στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει για 5 λεπτά περίπου. Παράληλα κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη. Τότε χαμηλώνοντας στη χαμηλή σκάλα του μίξερ , αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς και να δώσει μια βελούδινη (αλλά σφιχτή) κρέμα. Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο ακόμα στη δυνατή ταχύτητα τώρα. Αν δούμε ότι η κρέμα είναι ακόμα σφιχτή , προσθέτουμε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος επιπλέον . Αν πάλι δούμε πως είναι πλύ αραιή , προσθέτουμε λίγη άχνη. Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως μετά από ώρα η βουτυροκρέμα θα σφίξει λίγο ακόμα.
Όταν είναι έτοιμη , την βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής , και στολίζουμε κατά την ανάγκη της συνταγής που έχουμε επιλέξει.
Καλή επτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...