tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Καραμελωμένες πανσέτες με βαλσαμικό ξύδι και μέλι

Αυτές είναι "οι πανσέτες της Φωτεινής” , έτσι τις αποκαλούμε στο σπίτι μας αφού τις δοκίμασα για πρώτη φορά στο σπίτι μιας  αγαπημένης φίλης ένα βράδυ. Η διαβαβαίωσή της ότι θα έχει ετοιμάσει ένα απλό μεζεδάκι για να πιούμε ένα κρασί ήταν σαφής. Μα τι άλλο θέλει κανείς όταν έχει μπροστά του πια πληθωρική πιατέλα με καραμελωμένες , ζουμερές , πολύ μαλακές και νόστιμες χοιρινές , καλοψημένες πανσέτες , μια πιατέλα φρεσκοτηγανισμένες πατάτες , καλό κρασί και καλή , εγκάρδια συντροφιά;…νομίζω ότι αυτά τα υλικά φτάνουν και περισσεύουν για να συνθέσει κανείς ένα όμορφο περιβάλλον και να περάσει τέλεια! (μεταξύ μας: η Φωτεινή μας παραπλάνησε εκείνο το βράδυ γιατί είχε κι άλλα εδέσματα , το ένα καλύτερο από το άλλο)….

karamelomenes pansetes1

Υλικά (για 15 περίπου πανσέτες):

10 κ.σ. λάδι
5 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
5 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι , πιπέρι και πάπρικα

karamelomenes pansetes2karamelomenes pansetes3karamelomenes pansetes4karamelomenes pansetes5karamelomenes pansetes6karamelomenes pansetes7

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πανσέτες και τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα υλικά για τη μαρινάδα (λάδι , ξύδι βαλσαμικό , μουστάρδα , μέλι , αλατοπίπερο και πάπρικα) και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια αραιή κρέμα. Περιλούζουμε τις πανσέτες , τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο ψυγείο , τουλάχιστον για 3 ώρες (ακόμα καλύτερα για μια νύχτα). Τότε , όπως είναι το σκεύος σκεπασμένο , το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο και ψήνουμε για μία ώρα περίπου. Ξεσκαπάζουμε τότε το πυρέξ και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα οι πανσέτες. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε! Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ψητές , σαν τηγανιτές (συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...