tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σκορδαλιά με πατάτα και λεμόνι

Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις…όλοι την αγαπάμε και την προτιμάμε…όλοι θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί  μέχρι που…"σκάσαμε"…Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια….είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή..και έπεται η συνέχεια!

Δείτε την :

skordalia1
Υλικά :


5-6 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο (ή όσο προτιμάμε)
200 ml λάδι
Χυμό από 2 λεμόνια (περίπου 60 ml)
Αλάτι

{webgallery}

skordalia2tzatziki5skordalia3skordalia4

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Πλένουμε , καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια . Παίρνουμε τότε 2-3 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπωλ μαζί με το σκόρδο (ελαφρώς τεμαχισμένο) , το χυμό λεμονιού και λίγο από το λάδι . Αλατίζουμε και πολτοποιούμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ . Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη  κρέμα . Διορθώνουμε τη γέυση (προσθέτοντας αλάτι) κατά το γούστο μας και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!
Σημείωση: αν δε διαθέτουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με το απλό μπλέντερ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...