tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα και καραμελωμένα

Ότι θα υπήρχε τέτοια γευστική εμπειρία με τα απλά και ταπεινά μπουτάκια του κοτόπουλου δεν το φανταζόμουν ποτέ! Με μια απλή διαδικασία , με υλικά που λίγο πολύ όλοι χρησιμοποιούμε , εκτός ίσως από τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ ( τα οποία δεν είναι καθόλου δυσεύρετα) , πετυχαίνουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό , υπέροχο , απολαυστικό και εντυπωσιακό . Γλυκούτσικα και αρωματικά θα τα έλεγα εγώ τα μπουτάκια αυτά…παραπέμπουν διακριτικά σε ασιατικά γευστικά μονοπάτια με μια σάλτσα παχιά και πεντανόστιμη που θέλω να την καταναλώνω με το κουτάλι…συνοδεύεται απίστευτα με ρύζι μπασμάτι και αποτελεί ένα μοναδικό πιάτο  ελαφρύ και ιδιαίτερο !
Δείτε τα :

karamelomena mpoytakia1
Υλικά :


3 μπούτια κοτόπουλου (με το πλαϊνό) ή 6 κοπανάκια
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γλ. (κοφτό) μέλι
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι , πιπέρι και ΜΠΟΛΙΚΗ καπνιστή πάπρικα

karamelomena mpoytakia2karamelomena mpoytakia3karamelomena mpoytakia4karamelomena mpoytakia5karamelomena mpoytakia6karamelomena mpoytakia7

Εκτέλεση :

Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα μπουτάκια . Αν έχουμε πάρει ολόκληρα , τα χωρίζουμε στα δύο . Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ τέτοιου μεγέθους ώστε να χωράνε ακριβώς. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ,ωστε να σχηματίσουμε μια πηχτή μαρινάδα . Περιλούζουμε τα μπουτάκια με τη μαρινάδα , σκεπάζουμε με σκέπασμα (αν διαθέτει το σκεύος) ή με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον αλλά καθώς είναι μια εύκολη διαδικασία καλό είναι να τα ετοιμάσουμε και να τα αφήσουμε να μαριναριστούν για μια ολόκληρη νύχτα . Όταν έρθει η ώρα , σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον . Τότε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ώστε να καραμελώσουν τα μπουτάκια με τη σάλτσα και να κάνουν μια ρόδινη κρούστα . Τα μπουτάκια είναι έτοιμα…τόσο απλά και υπέροχα!
Ετοιμάζουμε το ρύζι ή όποιο άλλο συνοδευτικό προτιμάμε και σερβίρουμε αμέσως , περιλούζοντας το φαγητό με την υπέροχη σάλτσα του!
Καλή όρεξη!
Και μια παρατήρηση: Στη φωτογραφία δεν έχουν τηρηθεί οι αναλογίες των υλικών που υπάρχουν στα υλικά της συνταγής καθώς  είναι μικρότερη “δόση” . Αυτό προς αποφυγή οπουδήποτε λάθους…Να είστε καλά!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...