tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με μαρούλι , παξιμάδια και λιαστή ντομάτα

Η σαλάτα είναι ίσως το μόνο “πιάτο” που δε μπαίνει σε καλούπια , ούτε κλείνεται μέσα σε μια συνταγή. Κάθε σαλάτα είναι και μια μοναδική δημιουργία από την πιο απλή με δυο-τρία λαχανικά κι ένα απλό λαδόξυδο μέχρι τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες τόσο στη γεύση όσο και στην όψη. Σήμερα δε θα μεγαλουργήσουμε με αυτή τη σαλάτα αλλά το σίγουρο είναι πως θα την ετοιμάσουμε με κέφι και θα την απολαύσουμε με όρεξη. Δεν περιέχει σπουδαία υλικά μα το παξιμάδι κριθαριού τη κάνει χορταστική , η λιαστή  ντομάτα της χαρίζει γεύση ενώ η worcester sauce κάνει τη διαφορά!

salatamaroyli paksimadi

Υλικά:

1/2 μαρούλι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 παξιμάδια κριθαρένια

4-5 λιαστές ντομάτες

5 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. ξύδι

4-5 σταγόνες worcester sauce

Αλάτι χονδρό

(Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη κάππαρη και ελιές)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια πολύ καλά. Τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπωλ σερβιρίσματος. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις σκορπίζουμε ανάμεσα στο μαρούλι.

Βρέχουμε τα παξιμάδια με λίγο νερό , τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι , τα σπάζουμε σε μεγάλες μπουκιές και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σαλάτα. Τέλος ρίχνουμε σε ένα σέικερ το λάδι , το ξύδι , το αλάτι και τη worcester sauce και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά.

Παριλούζουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...