tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Καροτοσουπα βελουτε

Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλουμε να φάμε πολύ ελαφρά ή όταν θέλω να συνοδέψω ψητό κρέας ή ψάρι  που απόμεινε στεγνό και μόνο…..Έτσι το τραπέζι παίρνει άλλο χρώμα κι η διάθεσή μας επίσης!
Την προσφέρω ακόμα σαν πρώτο πιάτο όταν έχω τραπέζι….για να προετοιμάσει τα στομάχια μας για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει ή όταν το στομάχι ζητάει τα βράδια κάτι ελαφρύ και "μαλακτικό".
Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και την αγαπάμε πολύ. Συχνά τη συνοδεύουμε με cottage cheese ή γιαούρτι και την αρωματίζουμε με ένα σωρό αρώματα ανάλογα με την όρεξη , την εποχή ή το υλικό που συνοδεύει.

Είναι μοναδική!

Δείτε τη :

karotosoypa veloyte1

Υλικά:


400γρ. καρότα
2 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένα)

1 πράσο (ψιλοκομμένο)

1 κύβο λαχανικών
1κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
χυμό ενός λεμονιού
4-6 κ.σ. λάδι
500ml. νερό

Αλάτι και πιπέρι με δοκιμή (λόγω του κύβου)

Λίγο cottage cheese για το σερβίρισμα!

kolokyuosoypa2manitarosoypa3kolokyuosoypa4fava6

Εκτέλεση:

Ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι-πράσο στην κατσαρόλα. Τα σωτάρω ελαφρώς. Καθαρίζω και τα υπόλοιπα λαχανικά (πατάτες , καρότα) , τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτω κι αυτά στην κατσαρόλα. Τα γυροφέρνω κι αυτά στην κατσαρόλα για λίγο και προσθέτω το νερό , τον κύβο λαχανικών , αλατοπίπερο  και το τζίντζερ. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45 λεπτά περίπου. Όταν βράσουν προσθέτω το χυμό λεμονιού και πολτοποιώ τα υλικά , επί τόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή τα μεταφέρω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ.. Σερβίρω με μια κουταλιά cottage cheese και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...