tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι

Είναι κάτι μέρες που τη σούπα την αναζητάμε σαν “τρελοί” και δε θέλουμε τίποτε άλλο εκτός από αυτή! Μια σούπα ζεστή , ζεστή και πεντανόστιμη , καλοβρασμένη κια γεμάτη υπέροχα υλικά που όσο βράζουν τόσο δίνουν τα πολύτιμα συστατικά τους και συνθέτουν ένα πιάτο “όνειρο”. Η μοσχαρόσουπά μου , περιέχει κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας αλλά κι ένα σωρό λαχανικά , άλλα ψιλοκομμένα κι άλλα ολόκληρα. Περιέχει και λίγο ρύζι που τη"δένει" , τη νοστιμίζει και την κάνει λίγο πιο χορταστική και πιο "γεμάτη"…Φυσικά το λεμονάκι και το πιπέρι σε μια γενναία δόση συμπληρώνουν την απόλαυση…

mosxarosoypa laxanika1
Υλικά :


1200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
4 κολοκυθάκια (τα δύο ολόκληρα και τα δύο κομμένα σε μικρά καρέ)
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
1 πιπεριά κομμένη στα 4
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
2 ντοματάκια πομοντόρο ολόκληρα
80 ml λάδι (ή και περισσότερο αν το προτιμάμε)
Αλάτι και πιπέρι
1 σφηνοπότηρο ρύζι γλασσέ
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

mosxarosoypa laxanika2mosxarosoypa laxanika3mosxarosoypa laxanika4mosxarosoypa laxanika5mosxarosoypa laxanika6mosxarosoypa laxanika7


Εκτέλεση:
Πλένουμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μαγάλα κομμάτια. Το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο νερό και το βάζουμε στη φωτιά . Όταν αρχίσει ο βρασμός , φροντίζουμε να το “ξαφρίσουμε” καλά , αφαιρώντας τους σκουρόχρωμους αφρούς που εμφανίζονται κατά τα πρώτα λεπτά με μια κουτάλα .
Όταν τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και το λεμόνι. Περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό και τότε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά . Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα . Τότε προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας που και που μέχρι να γίνει κι αυτό , για 10-12 λεπτά περίπου. Σ ‘ αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε το χυμό του λεμονιού αλλιώς προσθέτουμε όσο θέλουμε στο κάθε πιάτο.
Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ πιάτο τη σούπα με τα ψιλοκομμένα λαχανικά ενώ το κρέας με τα ολόκληρα λαχανικά σε μια πιατέλα με μπόλικο αλατοπίπερο!
Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...