tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα με ποικιλία μανιταριών και καπνιστό τυρί Βερμίου

Όλες οι αλμυρές τάρτες είναι υπέροχες και όλες μου αρέσουν  . Απολαμβάνω και τη διαδικασία της παρασκευής τους ….εεεε…..και τη γεύση τους ! Μου αρέσουν  γιατί " χωρούν” μέσα τους χίλια υλικά και χίλιες γεύσεις… Η συγκεκριμένη όμως είναι για μένα και το γούστο μου , μακράν η καλύτερη. Η ποικιλία των μανιταριών , το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αρωματικό σκορδάκι , η φρέσκια ρίγανη και το θρούμπι και τέλος το διακριτικό άρωμα του καπνιστού τυριού κάνουν το αποτέλεσμα απολαυστικό και ανεπανάληπτο!

Δείτε την :

IMG 6079
Υλικά:


1 βάση για αλμυρή τάρτα
650 γρ. ποικιλία μανιταριών
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
70 γρ. καπνιστό τυρί Βερμίου χοντροτριμμένο κι αυτό
6 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση (και όσο χρειαστεί για το σωτάρισμα των μανιταριών)
2 αυγά
100 γρ. ξινόγαλο ή γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος (το ξινόγαλο είναι προτιμητέο)
1 χούφτα φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θρούμπι
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

IMG 6061IMG 6062IMG 6063IMG 6064IMG 6065IMG 6067IMG 6070IMG 6071IMG 6072IMG 6073IMG 6082IMG 6087

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Πρώτα ετοιμάζουμε και ψήνουμε τη βάση της τάρτας (μπορούμε κι από  την προηγούμενη μέρα)
-Στη συνέχεια σωτάρουμε τα μανιτάρια ως εξής: Αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ , τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα ανακατεύουμε . Βάζουμε λίγο λάδι (1-2 κ.σ.) σε αντικολλητικό τηγάνι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο πιο δυνατό . Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από τα μανιτάρια , ίσα να καλύψουν τον πάτο του τηγανιού , ανακατεύουμε ζωηρά για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα  και τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο . Συμπληρώνουμε άλλο λίγο λάδι και συνεχίζουμε με άλλη μια μικρή ποσότητα μανιταριών …κ.ο.κ.  Δε βάζουμε πολλά μανιτάρια μαζί , γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και τα μανιτάρια δε θα προλάβουν να σωταριστούν αλλά θα βγάλουν υγρά και θα “βράσουν” . Έτσι λοιπόν , σωτάρουμε όλα τα μανιτάρια σε καυτό λάδι και δυνατή φωτιά , λίγα λίγα μέχρι να τα τελειώσουμε όλα .
-Ετοιμάζουμε τη γέμιση : στο ίδιο , αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (6. κ.σ. ) και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο . Προσθέτουμε και τα σωταρισμένα μανιτάρια , ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν υγρά στο σκεύος . Αλατίζουμε με προσοχή γιατί έχουμε αλατίσει πριν τα μανιτάρια και θα προσθέσουμε και τα τυριά . Αποσύρουμε από τη φωτιά . Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με σύρμα τα αυγά , προσθέτουμε το ξινόγαλο , τα τυριά και τέλος αδειάζουμε το περιεγχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά!
Όλα μαζί τώρα τα αδειάζουμε πάνω στην προψημένη τάρτα . Προσθέτουμε τα μυρωδικά (θρούμπι και ρίγανη) και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να δούμε ότι η τάρτα έχει πάρει ένα ρόδινο χρώμα (περίπου 45 λεπτά) .
Περιμένουμε λίγο να σταθεί , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Ορεκτικά - Συνοδευτικά Τάρτα με ποικιλία μανιταριών και καπνιστό τυρί Βερμίου