tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πίτα με κίτρινο κολοκύθι (κολοκυθόπιτα αλμυρή)

Την εποχή του κολοκυθιού την εκμεταλλεύομαι δεόντως …δεν αφήνω αδοκίμαστη καμιά συνταγή. Η σημερινή είναι από τις αγαπημένες μου….μπορώ να πω πως ανήκει στον κατάλογο με τις 10 πιο πολυκατασκευασμένες συνταγές μου. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη...και βέβαια ποιός αγνοεί τα οφέλη του στον οργανισμό; περιέχει β-καροτένιο , σύμπλεγμα βιταμινών Β , μαγνήσιο , κάλιο και φυτικές ίνες , Ω3 λιπαρά , άμυλο και υδατάνθρακες...για τη νοστιμιά τι να πω...απλά υπέροχη!

Δείτε την:

kolykythopita armyri2

 

Υλικά:

4 κούπες κολοκύθι κομμένο σε μέγεθος ζαριού

1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (βάζω ολικής άλεσης)

1 φλ. λάδι (ελαιόλαδο ή ελαφρύ)

4 μεγάλα αυγά

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 χούφτα δυόσμο ή 1/2 ματσάκι άνιθο ή συνδυασμό και των δύο

120 γρ. χοντροτριμμένο τυρί (φέτα ή γραβιέρα ή και τα δύο )

1 κ.γλ αλάτι και πιπέρι {webgallery}

kolykythopita armyri3kolokythopita almyri5kolokythopita almyri6kolykythopita armyri4kolokythopita almyri7kolykythopita armyri1{/webgallery}

Εκτλέλεση:

-Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το λάδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά , το αλάτι , το πιπέρι και το τυρί.

-Σε μια λεκάνη  τοποθετούμε το κομμένο κολοκύθι και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι  , το ανακατεύουμε ώστε να αλευρωθεί  καλά και ομοιόμορφα!

-Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μίγμα του αυγού  και ανακατεύουμε πολύ καλά.

-Λαδώνουμε ταψί 30 εκ. αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για περίπου μία ώρα…..

Μόλις βγει από το φούρνο, μοσχομυρίζει όλο το σπίτι! Περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Ορεκτικά - Συνοδευτικά Πίτα με κίτρινο κολοκύθι (κολοκυθόπιτα αλμυρή)