tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χοιρινά φιλετάκια με λαχανάκια Βρυξελλών και ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο

Χοιρινά φιλετάκια με λαχανάκια Βρυξελλών και ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο
Αν ξέραμε πόσο ωφέλιμα είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών θα τα είχαμε στην πρώτη γραμμή του προγράμματος διατροφής μας . Πλούσια σε αντιοξειδωτικά , βιταμίνες , φυτικές ίνες κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας …και είναι τόσο νόστιμα και τόσο γλυκά…Ταιριάζουν υπέροχα με το χοιρινό , όπως θα τα φτιάξουμε σήμερα αλλά κα μόνα τους μπορούμε να τα απολάυσουμε σε εξαιρετικές σαλάτες…Αυτό το πιάτο προσεγγίζει κατά κάποιο τρόπο το φρικασέ αλλά είναι τόσο ελαφρύ και έχει τόσο ελαφριά , διακριτική γεύση που απλά το απολαμβάνει κανείς... οι τίτλοι φτάνουν και περισσεύουν....

Δείτε το :

xoirino vriksellon1

 Υλικά :


700 γρ. χοιρινά φιλετάκια από το καρέ (ή ψαρονέφρι)
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
10 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι
Μια χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα αυγολέμονο :
1 μεγάλο αυγό
Χυμό από δυό λεμόνια
1 κ.γλ. (γεμάτη) κορν φλάουρ

{webgallery}

xoirino vriksellon2xoirino vriksellon3xoirino vriksellon4xoirino vriksellon6xoirino vriksellon7xoirino vriksellon8xoirino vriksellon5xoirino vriksellon9xoirino vriksellon10

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Σε μέτρια κατσαρόλα , σε νερό που βράζει ζεματίζουμε τα λαχανάκια για 5-7  λεπτά . Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε στην εστία ,  σε δυνατή φωτιά  μια απλωτή κατσαρόλα με χοντρή βάση . Όταν έχει κάψει καλά βάζουμε σκέτα τα φιλετάκια να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές . Όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν κάνει κρούστα το καταλαβαίνουμε γιατί ξεκολλάνε από τον πάτο της κατσαρόλας μόνα τους. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι να σωταριστεί για λίγα λεπτά . Τότε σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού , αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και λίγο νεράκι και όταν πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου . Τότε προσθέτουμε τα λαχανάκια ,  τον άνιθο και δυο ποτήρια (του νερού) νερό , αλατίζουμε λίγο ακόμα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
Αφήνοντας μισάνοιχτη την κατσαρόλα , την αναποδογυρίζουμε  έτσι ώστε να στραγγίσουν όλα τα υγρά του φαγητού σε μια μικρότερη κατσαρόλα όπου θα δέσουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε την κατσαρολίτσα με το ζωμό του φαγητού στην φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα διαρκώς . Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ το αυγό με το χυμό από τα δυο λεμόνια . Όταν πάρει βράση  ο ζωμός με το κορν φλάουρ θα δούμε ότι θα δέσει και τότε σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με τη δεμένη σάλτσα . Ανακατεύουμε διαρκώς (η εστία παρόλο που την έχουμε κλείσει έχει την κατάλληλη θερμοκρασία που χρειαζόμαστε για να "γίνει" το αυγό). Αποσύρουμε αμέσως…. Αδειάζουμε τότε τη σάλτσα αυγολέμονο μέσα στο κρέας με τα λαχανάκια και κάνοντας κυκλικές κινήσεις ενώνουμε τα υλικά….Περιμένουμε λίγα λεπτά και σερβίρουμε…Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο , απολαυστικό φαγητό……..ΚΑΙ…..προσοχή στις βούτες…...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...