tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαράκι νουά με μελιτζάνες και πατάτες

Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά μου , το φτιάχνει και η μητέρα μου . Το αποκαλούσαν "γλύκισμα" για ήταν πραγματικά ένα …γλύκισμα. Εξάλλου το συνδυασμό αυτό (μοσχάρι-μελιτζάνα) όλοι τον ξέρουμε κι όλοι τον αγαπάμε. Βέβαια , η γιαγιά μου τις πατάτες και τις μελιτζάνες τις τηγάνιζε κι η νοστιμιά τους ήταν αξεπέραστη αλλά η γιαγιά , βλέπετε , δεν ήξερε ούτε από θερμίδες ούτε από λιπίδια…χώρια που περπατούσε χιλιόμετρα την ημέρα  και έκανε ένα σωρό καύσεις...ας μην ήξερε τι ακριβώς είναι αυτό !

Ας ψήσουμε λοιπόν τα λαχανικά μας και ας ξεκινήσουμε το μαγείρεμα… ;)

mosxari melitzanes1

Υλικά:


800 γρ. μοσχάρι νουά
4-5 μέτριες μελιτζάνες (κατά προτίμηση Τσακώνικες για να βολέυουν στον τεμαχισμό)
4-5 μέτριες πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
300 γρ. ντομάτα κονσέρβας τριφτή
2 -3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.γλ. ντοματοπελτέ
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
4-5 φύλλα δάφνης
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο (και λίγο για το ψήσιμο των λαχανικών)
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

mosxari melitzanes2mosxari melitzanes3mosxari melitzanes4mosxari melitzanes5mosxari melitzanes6mosxari melitzanes7

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε πάνω σε βάση κοπής με καλό μαχαίρι σε 6 μέτριες φέτες. Βάζουμε στη φωτιά λίγο από το λάδι σε μεγάλη , απλωτή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας κι απ' τις δυο πλευρές. Προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί κι αυτό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλες τις τομάτες και τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι , το μαϊντανό , τις δάφνες , αλάτι και πιπέρι , περιμένουμε να πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για μία-μιάμιση ώρα. Όταν κοντεύει να "γίνει" το κρέας πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε χοντρά , μακρουλά κομμάτια. Τα αλατίζουμε , τα λαδώνουμε ελαφρά , τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε απλό με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στο γκριλ. Όταν τα ετοιμάσουμε , τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας , τα ανακατεύουμε αναδεύοντας την κατσαρόλα κι όχι με κουτάλα για να μη διαλυθούν  , περιμένουμε να πάρει το φαγητό δυο- τρεις βράσεις και να απορροφηθούν τα υγρά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα…
Ταιριάζει αφάνταστα με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί……. Προσοχή λοιπόν , τις θερμίδες που γλιτώσαμε από το τηγάνισμα μην τις "φορτωθούμε" από τα συνοδευτικά…. :D
Καλή σας όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Κύρια Πιάτα Μοσχαράκι νουά με μελιτζάνες και πατάτες