tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σάλτσα καραμέλας βουτύρου

Αυτή η γλυκιά σάλτσα είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά και σχεδόν απαραίτητα σε οποιοδήποτε γλύκισμα περιέχει μήλα. Μπορεί να περιλούσει μια τάρτα μήλου , μια απλή galette μήλου , ένα απλό κέικ , μπριός ή τηγανίτες , παγωτά , κρέμες ή γλυκά ψυγείου , πανακότα ή τσηζ κέικ , γλυκίσματα με μπανάνες ή άλλα φρούτα και να τα απογειώσει σε μια στιγμή. Η καστανή ζάχαρη είναι προαιρετική μα χαρίζει πιο δελεαστικό αποτέλεσμα ενώ η διαδικασία παρασκευής της είναι τόσο απλή που αποτελεί πρόκληση. Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για αρκετές μέρες!

saltsa karamelas boytyroy1

Υλικά:

150 γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. νερό

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Λίγο αλάτι (χρησιμοποίησα ανθό αλατιού)

saltsa karamelas boytyroy2saltsa karamelas boytyroy3saltsa karamelas boytyroy4saltsa karamelas boytyroy5saltsa karamelas boytyroy6saltsa karamelas boytyroy7saltsa karamelas boytyroy8saltsa karamelas boytyroy9

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη , το νερό και το λεμόνι. Βράζουμε για λίγα λεπτά ενώ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τότε το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στη συνέχεια το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο και ενωθεί εντελώς με το μίγμα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος γιατί θα αφρίσει. Στην ανάγκη αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά. Επαναφέρουμε , ανακατεύουμε τη σάλτσα , την αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει κι ελίναι έτοιμη. Περιμένουμε να κρυώσει και τη χρησιμοποιούμε γαρνίροντας τα γλυκά μας.

Την τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και τη διατηρουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...