tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Αυτή η τυρόπιτα είναι κλασική κι αγαπημένη. Όποτε κι αν τη φτιάξω με βγάζει ασπροπρόσωπη. Λιώνει στο στόμα και δεν πετρώνει ακόμα κι αν παγώσουν τα τυριά (εξαιτίας της μπεσαμέλ)  κι αυτό , για μένα , κάνει τη διαφορά  Εξάλλου είναι θέμα παράδοσης: H μητέρα μου δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τραπέζι σε φίλους και να μη φτιάξει αυτή την τυρόπιτα κι εμείς τα παιδιά την περιμέναμε σα να ήταν το έπαθλο της βραδιάς. Τα τυριά , φυσικά μπορούν να αντικατασταθούν με χαμηλών λιπαρών και να την απολαύσουμε με ακόμα μεγαλύτερη άνεση !

Δείτε τη :

tyropita mpesamel5

Υλικά:


2 φύλλα σφολιάτας
1/2 δόση σάλτσα μπεσαμέλ
250γρ. τυρί φέτα
250γρ. γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
Πιπέρι (αλάτι δε χρειάζεται )
1 μεριδούλα εβαπορέ
Λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα

{webgallery}

 tyropita mpesamel6tyropita mpesamel7tyropita arxarias5tyropita mpesamel8

{/webgallery}

Εκτέλεση:
-Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή . Την αφήνω στην άκρη να περιμένει μέχρι να την χρησιμοποιήσω .
-Τρίβω τα τυριά .
-Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί ή πυρέξ (30x35) και τοποθετώ το πρώτο φύλλο σφολιάτας , φροντίζοντας να ανασηκωθεί λίγο στα τοιχώματα.
-Ενώνω τη μπεσαμέλ με τα τριμμένα τυριά και πιπερώνω.
-Στρώνω το μίγμα με κουτάλι .
-Σκεπάζω με το άλλο φύλλο και στρίβω τα τοιχώματα γυρω-γύρω , βρέχοντας τις ενώσεις με λίγο νερό για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
-Αλείφω με το εβαπορέ και πασπαλίζω με το σουσάμι
-Τρυπάω την επιφάνεια κοντά-κοντά με ένα πιρούνι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να χρυσίσει !

Περιμένω να κρυώσει ελαφρά , κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Καλή όρεξη!

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Ορεκτικά - Συνοδευτικά Τυρόπιτα με μπεσαμέλ