- Details
- Hits: 1169
Όχι , δεν έκανα λάθος στη γραφή. Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω: “τυροπιτσάκια” που να μην είναι ούτε τυροπιτάκια μα ούτε και κομμάτια πίτσας . Πρόκειται για γευστικά , αφράτα και πεντανόστιμα σνακς με ζυμάρι , αρώματα και τυράκι λιωμένο στην επιφάνεια , κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια σαν τυρένιες μπάρες και ζυμωμένα με πολύ αγάπη. Αγαπώ να φτιάχνω ζύμες και απολαμβάνω την αίσθηση αυτή. Όταν περνά καιρός και δεν έχω πιάσει ζυμαράκι στα χέρια μου κάτι μου λείπει και το αναζητώ. Η αναζήτησή μου αυτή με οδήγησε στα λεγόμενα cheesebread sticks . Τα ανακάλυψα πρόσφατα και δε χάνω ευκαιρία να τα απολαμβάνω συχνά σε διάφορες παραλλαγές. Πότε με άρωμα σχοινόπρασου , πότε με θυμάρι και πιπέρι , πότε με ντοματίνια σκορπισμένα στην επιφάνεια , πότε με δεντρολίβανο και άρωμα σκόρδου. Πρόκειται για εξαιρετικό κολατσιό αλλά και για περίφημο μπυρομεζεδάκι . Εκείνο που προτείνω πάντα είναι το τυρί να είναι μοτσαρέλλα , ώστε να είναι ήπιας γεύσης και να μην επισκιάζει τα αρώματα της ζύμης. Θυμίζει αρκετά την επίπεδη και αρωματική φοκάτσια και παραπέμπει σε αλμυρή μπάρα τυριού. Αυτό το σνακ έγινε αγαπημένο κι ήρθε για να μείνει.
Υλικά:
- Details
- Hits: 947
Γαρίδες- φέτα- ντομάτα-σκόρδο-πάπρικα και ελαιόλαδο….Οι συντελεστές της απόλυτης επιτυχίας σε ένα πιάτο που ξεχωρίζει και αρέσει σε όλους. Ένα έδεσμα που φτάνει και περισσεύει για να συνοδεύσει ένα ποτήρι λευκό κρασί και να χαρίσει τη δυνατή και ξεχωριστή του γεύση στην παρέα. Πολλοί το θεωρούν ορεκτικό που “ανοίγει το δρόμο” σε μια γευστική ψαροφαγία , άλλοι το θεωρούν κυρίως πιάτο μιας και είναι γεμάτο γεύση και μπόλικη τυρένια σάλτσα που αν συνοδευτεί με ένα καλό ζυμωτό ψωμί δε θέλει να περάσει κανείς σε άλλο πιάτο αλλά να παραμείνει εκεί μέχρι που να εξαφανιστούν και τα τελυταία ίχνη σάλτσας και να απομείνουν μόνον τα στοιβαγμένα υπόλείματα από τα κελύφη των αγαπημένων θαλασσινών…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1568
Τους ηλιόσπορους τους αγαπώ και δε χρειάζεται κανείς να προσπαθήσει να με πείσει για να τους εντάξω στην καθημερινή μου διατροφή. Μια χούφτα ηλίοσπορους θα προσθέσω στη σαλάτα , στις ζύμες μου , στο γιαούρτι μου ή στο γάλα μαζί με νιφάδες βρώμης και λίγες σταφίδες…Η αποθέωση ωστόσο γίνεται με τα κριτσίνια μου , τα οποία συνοδεύουν το φρούτο του “δεκατιανού” γεύματος ή το cottage cheese του βραδινού. Είναι εξαιρετική πηγή βιατμινών , ιχνοστοιχείων και πρωτεϊνών , φυτικών στερολών και πολυφαινολών…Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας βομβαρδίσει με λόγους που μας προτρέπουν να τα αγαπήσουμε και να τα προτιμήσουμε…Εγώ απλά μοιράζομαι την πανεύκολη συνταγούλα μου μαζί σας…Δικαιολογία καμμιά , λοιπόν…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1710
Τα σπαράγγια τα γνωρίζω , τα γεύομαι και τα αγαπώ από παιδί. Είχα την τύχη να περνώ όμορφες στιγμές στο πατρικό χωριό , στην Αρκαδική γη και να γνωρίζω τις ομορφιές και τα δώρα του τόπου σε όλες τις περιόδους του χρόνου. Μια από τις πιο αγαπημένες μου είναι αυτή της Άνοιξης στα λουλουδιασμένα βουνά της Αρκαδίας. Ο πέτρινος και τραχύς ορεινός τόπος ήταν γεμάτος αγριολούλουδα και βλαστάρια που ξεφύτρωναν ανάμεσα στις πέτρες σα να απολάμβαναν κι αυτά την αναγέννηση μαζί με την Άνοιξη. Οι περίπατοι τις γλυκές μεσημεριανές ώρες και η συγκομιδή των βλασταριών σπαραγγιών ήταν μια μαγική εμπειρία που ολοκληρωνόταν λίγες ώρες μετά όταν στο αλουμίνιο τηγάνι , στο πετρογκάζ που είχε η θεία στο μικρό κουζινάκι , ετοίμαζε τα σπαράγγια με αυγά ομελέτα. Τα ήμερα σπαράγγια είναι απλά η ανακούφιση στην αναζήτηση της γευστικής εκείνης εμπειρίας….
Υλικά: