tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αυτή η τυρόπιτα είναι κλασική κι αγαπημένη. Όποτε κι αν τη φτιάξω με βγάζει ασπροπρόσωπη. Λιώνει στο στόμα και δεν πετρώνει ακόμα κι αν παγώσουν τα τυριά (εξαιτίας της μπεσαμέλ)  κι αυτό , για μένα , κάνει τη διαφορά  Εξάλλου είναι θέμα παράδοσης: H μητέρα μου δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τραπέζι σε φίλους και να μη φτιάξει αυτή την τυρόπιτα κι εμείς τα παιδιά την περιμέναμε σα να ήταν το έπαθλο της βραδιάς. Τα τυριά , φυσικά μπορούν να αντικατασταθούν με χαμηλών λιπαρών και να την απολαύσουμε με ακόμα μεγαλύτερη άνεση !

Δείτε τη :

tyropita mpesamel5

Υλικά:

Το τζατζίκι είναι το  πιο διαδεδομένο , κλασικό και αγαπητό συνοδευτικό για ψητά κρέατα . Η γεύση του είναι εκρηκτική και δυναμική...Από τη μια το σκόρδο δίνει τη δυνατή του γεύση και την απαραίτητη αψάδα , από την άλλη το γιαούρτι δροσίζει και ισορροπεί ευχάριστα έτσι ώστε το αποτέλεσμα  να είναι απογειωτικό! Δε νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι ψητό αρνί ή χοιρινό χωρίς το τζατζικάκι . Αν μάλιστα το αρωματίσουμε και το δροσίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο κατά περίπτωση έχουμε την απόλυτη απόλαυση στο πιάτο μας ...Και...προσοχή στο ψωμί...

Ας το φτιάξουμε :

tzatziki3

Υλικά:

 Είναι κάποιοι μεζέδες στενά συνδεδεμένοι με πράγματα και καταστάσεις...όταν π.χ αναφέρουμε αρνάκι στη σούβλα...πάει το μυαλό μας στο πασχαλινό γλέντι χωρίς δεύτερη σκέψη...όταν αναφέρουμε το χταποδάκι το ξυδάτο...μη μου πείτε πως το μυαλό αμέσως δεν πάει στο ουζάκι  και στα υπόλοιπα θαλασσινά που απολαμβάνουμε από την καθαρά Δευτέρα...όλη τη Σαρακοστή....μεγάλη Εβδομάδα....αλλά και από 'κει και πέρα...όλο το γλυκό και δροσερό καλοκαιράκι....γιατί όπως και να το κάνουμε....το χταποδάκι και το ουζάκι είναι αχτύπητο δίδυμο....και όχι άδικα...Ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής είναι πανεύκολος , πεντανόστιμος και κάνει το χταποδάκι μαλακό σαν βαμβάκι...και απολαυστικό...Δείτε το :

xtapodi 6

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες