tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ομολογώ πως τούτο το απλό κολπάκι ούτε που μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Πανάρω φιλετίνια κρεατικών , πανάρω πουρέ πατάτας και κάνω πατατοκροκέττες , πανάρω ρολάκια με ζαμπόν και τυρί , μα φέτες μελιτζάνας δε σκέφτηκα ποτέ να πανάρω…Μα πόσο “μπούφος” πια….Επρεπε να “τρέξει” μπροστά μου ένα γρήγορο βιντεάκι ιταλικής προέλευσης για να μου δώσει την αφορμή να κάνω ένα μικρό πείραμα. ¨Οταν μου δόθηκε η αφορμή , η φαντασία μου με πήγε λίγα βηματάκια πιο πέρα κι έτσι όχι μόνο πανάρισα τις ροδέλες μελιτζάνας , μα εμπλούτισα την τριμμένη φρυγανιά με αρώματα και μπαχαρικά και πέτυχα ένα υπέροχο μεζεδάκι το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησα και σαν βάση για σάντουιτς. Το μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας σήμερα και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατο.

melitzanes pane1

Υλικά:

Αυτό το πασίγνωστο , πολύ αγαπητό και πεντανόστιμο θαλασσινό το λατρεύει πολύς κόσμος κι όχι άδικα. Ποιός θα πει όχι σε ένα πιάτο καλαμαράκια καλοτηγανισμένα , αφράτα με τραγανή κρούστα και μπόλικο λεμονάκι…Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο πολυσερβιρισμένα θρυλικά  πιάταμαζί με το σαγανάκι και τις τηγανιτές πατάτες…Σημερα θα μαγειρέψουμε τα καλαμαράκια με ένα απλό μα καταπληκτικό τρόπο και θα ετοιμάσουμε έναν εκπληκτικό μεζέ. Το πειραματίστηκα , πέτυχε , το καθιέρωσα…Θα τα γεμίσουμε λοιπόν με δυο λογιών τυριά και καθώς θα λιώσουν στο ψήσιμο θα χαρίσουν υπέροχο αποτέλεσμα , ενώ το ψήσιμο στη λαδόκολλα εγγυάται ένα καλαμάρι πενταμάλακο και καλομαγειρεμένο…Τόσο απλά , τόσο ξεχωριστά!

kalamari sth ladokolla1

Υλικά:

Αρωματικές , ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα

Να ήταν  τρόπος να μπορούσα όλο το καλοκαίρι  να τρέφομαι αποκλειστικά με τις μαγικές και ολόγλυκες μελιτζάνες…Μελιτζάνες γεμιστές , μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί , ψητές στο σχαροτήγανο , με σάλτσα σαβόρ , μελιτζάνες παπουτσάκια , και σε μουσακά και…και…και…

Σήμερα θα φτιάξουμε μία από τις πιο αγαπημένες μου εκδοχές: μελιτζάνες ψημένες στη λαδόκολλα  με αρωματικό λάδι και γανιρισμένες με ντοματούλα ψιλοκομμένη και μπόλικη χοντροτριμμένη φέτα! ΜΙλάμε για ένα απλό μα έξοχο ορεκτικό με εξαιρετική γεύση και υπέροχα αρώματα…Το ψιλοκομμένο σκορδάκι εδώ , επιβάλλεται.

melitzanes shtes stayrotes1

Υλικά:

Εδώ θα επιμείνω ξεκάθαρα: Τα τυροπιτάκια αυτά θέλουν τηγάνισμα σε άφθονο λάδι ώστε να τα απολαύσουμε σε όλο τους το μεγαλείο. Το αφράτο  φυλλαράκι που περιβάλλει τη γέμιση θα κανει μια υπέροχη , τραγανή ξεροψημένη κρούστα και θα μετατρέψει την κάθε μπουκιά σε μοναδική απόλαυση.

Ωστόσο εξίσου απολαυστική είναι και η διαδικασία παρασκευής: Θα ζυμώσουμε ένα αφράτο ζυμαράκι , θα ανοίξουμε ένα ωραίο φυλλαράκι και θα σχηματίσουμε στρουμπουλά και χορταστικά τυροπιτάκια που θα τα εξαφανίσουμε χωρίς ανάσα. Η γέμιση είναι απλή και μπορεί να ποικίλει ως προς τις ποικιλίες των τυριών ανάλογα με το γούστο μας. Η αγαπημένη δική μου εκδοχή είναι αυτή με το απαλό ανθότυρο και μια μικρή δόση πικάντικης γραβιέρας…Ακόμα μπορεί να περιέχει λίγο ψιλοκομμένο δύοσμο ή σχοινόπρασο ή απλά μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Υλικά:

tyropitakia xeiropoihta1

Για το φύλλο:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες