- Details
- Hits: 666
Αυτός ο τρόπος ψησίματος της μελιτζάνας είναι εθιστικός! Φλάσκες , ολόγλυκες μελιτζάνες, κομμένες στα δύο, χαραγμένες διαγώνια, συμμετρικά, αρωματισμένες με μπαχαρικά, ραντισμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με θυμαράκι, ψημένες τόσο ώστε να χρυσίσουν και να μαλακώσουν…Από’κει και πέρα τις κάνεις ό,τι θέλεις. Εγώ σήμερα έφτιαξα μια αρωματική σάλτσα ντομάτας, τις γέμισα, τις σκέπασα με μαλακό τυρί, τις γκραντινάρισα και τις απόλαυσα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 415
Από πού να αρχίσω τώρα…από την καταγωγή μου από την Πελοπόνησσο και την εικόνα που συναντώ συνέχεια στους δρόμους περιφερειακά της Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας με τα ολόκληρα γουρουνόπουλα να πωλούνται παντού, από τις παιδικές μνήμες όπου το γουρουνόπουλο θεωρείται σχεδόν ταυτόσημο με τα καλοκαιρινά πανηγύρια στα χωριά ή με την απλότητα και τη γοητεία της συνταγής αυτής όπου σχεδόν χωρίς καθόλου κόπο απολαμβάνεις ολόγλυκο κρέας με τραγανή πετσούλα χωρίς να χρειάζεται ούτε καν κάποιο συνοδευτικό εκτός ίσως ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιλογή εκλεκτού κρέατος!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1101
Η επίσημη ονομασία του συγκεκριμένου κομματιού μοσχαρίσιου κρέατος ονομάζεται “στηθοπλευρές”. Οι Αμερικάνοι το ονομάζουν short ribs ενώ οι κρεοπώλεις το αποκαλούν “σιδηρόδρομο” μια και τα μεγάλα αυτά πλευρικά κόκκαλα από το στήθος του μοσχαριού παραταγμένα στη σειρά μοιάζουν όντως με σιδηρόδρομο. Εγώ πάλι το αποκαλώ “λουκούμι” γιατί καθώς σιγομαγειρεύεται με κόκκινο κρασί για ώρες στη γάστρα μελώνει, μαλακώνει και γίνεται τόσο απολαυστικό ενώ η γεύση του είναι πραγματικά ασύλληπτη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 551
Αποκλείεται να μη λατρέψει κανείς αυτή τη συνταγή με τέτοια υλικά και τέτοια νοστιμιά! Αποκλείεται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο η γλυκιά και χαρακτηριστική γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης που συνδυάζεται τόσο αρμονικά με τα ψητά ντοματίνια , το σκόρδο και το θυμάρι. Κι είναι μια σάλτσα κρεμώδης και βελούδινη που μπορεί να συνοδεύσει ένα ψητό κρεατικό, κεφτέδες ή να “ξαπλώσει” αναπαυτικά πάνω σε μια φέτα καψαλισμένο ψωμί, να γαρνιριστεί με τριμμένο τυρί φέτα και να μας πάρει τα μυαλά…
Υλικά:
(Για δυο πλούσιες μερίδες)