tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σοκολατογλυκό με γλάσο σοκολάτας

Ένα σοκολατένιο γλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτο αλλά εκτός από αυτό , υπάρχει και το πιο σοκολατένιο , αυτό που πάει την απόλαυση του ουρανίσκου ένα βήμα πιο πέρα και καλύπτει την ανάγκη μας για “πολλή σοκολάτα”… Ας το παραδεχτούμε , σε όλους μας έχει συμβεί αυτό: Να αναζητάμε κάτι τόσο “σοκολασμένο” ώστε να βυθίζεται το δόντι μέσα σε ένα σοκολατένιο κύμα απόλαυσης και να μας δημιουργεί το γνώριμο αίσθημα της ικανοποίησης που αγγίζει τα όρια του “σοκορεσμού”. Μια εύκολη συνταγή , με ένα σοκολατένιο , αγαπημένο κέικ περιλουσμένο με μια παχιά σάλτσα σοκολάτας που το κάνει ακόμα πιο ζουμερό και πιο γευστικό… Το καρύδι που κάνει το κοντράστ είναι η κλασική αξία σε αυτό το γλύκισμα…

braoynis thermomij23

Υλικά για το κέικ:

130 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

60 ml. κονιάκ

4 αυγά

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλας

100 γρ. καρύδια

180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. μπέικιν

Υλικά για το γλάσο:

80 γρ, κουβερτουρα

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

100 ml γάλα εβαπορέ

Εκχύλισμα βανίλιας

braoynis thermomij2braoynis thermomij3braoynis thermomij4braoynis thermomij5braoynis thermomij6braoynis thermomij7braoynis thermomij8braoynis thermomij9braoynis thermomij10braoynis thermomij16braoynis thermomij17braoynis thermomij18braoynis thermomij19braoynis thermomij20braoynis thermomij21braoynis thermomij22

 Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σοκολατένιο κέικ: Ρίχνουμε στον κάδο την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και τα αλέθουμε στην ταχύτητα 8 για 15 δευτερόλεπτα. Αφού έχουν γίνει σκόνη προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά , στους 60ο , στην ταχύτητα 4. Προσθέτουμε στο μίγμα , μέσα στον κάδο τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμιγνύουμε γαι 10 δευτερόλεπτά στην ταχύτητητα 6.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικιν και τα καρύδια και ανοιγοκλείνουμε το δισκόπτη των ταχυτήτων 3-4 φορές μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια  παραλληλόγραμμη φόρμα 23x28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας:

Ρίχνουμε στον κάδο την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και τα αλέθουμε στην ταχύτητα 9 μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά ,  στους 60ο , στην ταχύτητα 4 .

Περιλούζουμε το κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με λίγο παγωτό προαιρετικά.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...