tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κολοκυθόσουπα βελουτέ (της Αννίτας)

Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί)  σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…

kolokyuosoypa1


Υλικά :


900 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
3 καρότα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 πατάτα
1 κλωνάρι σέλερυ (βλαστό και φύλλα)
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο φρέσκο τζίντζερ (περίπου 25-30 γρ.)
500 ml. ζωμό λαχανικών
Αλάτι , πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο

kolokyuosoypa2kolokyuosoypa3kolokyuosoypa4kolokyuosoypa5kolokyuosoypa6kolokyuosoypa7kolokyuosoypa8kolokyuosoypa9kolokyuosoypa10kolokyuosoypa11

Εκτέλεση:

Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους . Ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα χοντροκόβουμε κι αυτά . Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πατάτα και  τα καρότα . Τα ανακατέυουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και να μοσχομυρίσουν , προσθέτουμε την κολοκύθα , το σέλερυ και το τζίντζερ και τα ανακατεύουμε κι αυτά για λίγο . Προσθέτουμε τότε το ζωμό λαχανικών , το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο , σκεπάζουμε και βράζουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν μαλακώσει εντελώς . Τότε πολτοποιούμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ επί τόπου μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε τη σούπα-κρέμα να πάρει λίγες βράσεις ακόμα μέχρι να “δέσει” ακόμα περισσότερο και να απορροφηθούν περιττά υγρά. 

Σερβίρουμε αμέσως με λίγα κρουτόνς στο πιάτο.
Σημ. : - Μαζί με τα κρουτόνς μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο , αν θέλουμε , κυβάκια φέτας ή παρμεζάνας.
-Το τζίντερ και το μοσχοκάρυδο , κατά τη γνώμη μου κάνουν τη διαφορά , μην τα φοβηθείτε δίνουν υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση.
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο αντί για λάδι και επίσης λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα (1 φλ. τσ. ) στην τελευταία βράση.
-Αν δεν έχουμε έτοιμο ζωμό λαχανικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχη ποσότητα νερού και δύο κύβους λαχανκών.
-Ευχαριστώ  για τη συνταγή την Κερκυραία φίλη , Αννίτα Ριγανά που το κάρμα της την οδήγησε στα μέρη μας ….
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες