tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γαρίδες με κριθαράκι!

Φαγητό απλό , νόστιμο και αγαπημένο είναι το συγκεκριμένο! Σωταρισμένες , τραγανές γαριδούλες σβησμένες απολαυστικά με το τσίπουρο να δίνει τη δική του γευστική πινελιά και κριθαράκι γλασερό , πεντανόστιμο με μπόλικο πιπέρι και αρωματικό άνιθο… όλα μαζί συνθέτουν ένα κατά τ’ άλλα εύκολο πιάτο που ενδείκνυται για περιόδους νηστείας , αλλά και για καλοκαιρινά ελαφρά , θαλασσινά γεύματα! Γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς να μην τα πηγαίνει καλά με τις γαρίδες….Δείτε :

garides kritharalki1
Υλικά:


500 γρ. γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
250 γρ. τριφτή ντομάτα
10-12 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λίτρο βραστό νερό ή ακόμα καλύτερα ζωμό από τα βρασμένα κεφάλια των γαρίδων
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνιθο
Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

garides kritharalki3garides kritharalki2garides kritharalki4garides kritharalki5garides kritharalki6garides kritharalki7

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες πάρα πολύ καλά! Ετοιμάζουμε το ζωμό ή το βραστό νερό. Με δυο-τρεις κουταλιές από το λάδι σωτάρουμε τις γαρίδες σε απλωτή κατσαρόλα για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά . Όταν ροδίσουν τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τότε το υπόλοιπο λάδι κι αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί και να μοσχομυρίσει και στο τέλος το σκόρδο και το κριθαράκι. Το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά κι αυτό με το λάδι και στη συνέχεια το σβήνουμε με το τσίπουρο . Προσθέτουμε τότε και την ντομάτα και τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Αρχίζουμε τότε λίγο , λίγο να προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας διαρκώς . Όταν απορροφά την ποσότητα που προσθέσαμε τότε συμπληρώνουμε άλλο λίγο νερό…κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσει και να έχει απορροφηθεί όλο το νερό και το κριθαράκι να έχει “γίνει” . Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτω και τις σωταρισμένες γαρίδες για να “δεσουν” με το φαγητό! Ανακατεύω , αφήνω το φαγητό να “σταθεί” για λίγα λεπτά και σερβίρω προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες