Taste of Life by Betty
Σουφλέ με πράσα
Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου! τι γλυκιά γεύση!
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι το σουσάμι για να δίνει ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :
Τάρτα crumble με κρέμα και φράουλες
Πάει αρκετός καιρός που δε δοκίμασα κάτι νέο στην κουζίνα μου και που δεν έγραψα για να το μοιραστώ με όσους με παρακολουθούν και παίρνουν καμμιά ιδέα…Ήρθε όμως το πανέρι με τις φράουλες , ήρθε και η καλή κουβέντα μιας συμπολίτιτσσας που μου παραπονέθηκε για την απουσία μου (Μαρία εσύ ξέρεις , σ’ ευχαριστώ) , ήρθε κι αυτή η έμπνευση-φλασιά που με ξεσήκωσε. Έκανα ένα πείραμα που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και με ενθουσίασε τόσο πολύ ώστε παραμέρισα όλες τις υποχρεώσεις , όλη την ακεφιά και την απροθυμία του τελευταίου καιρού κι έπεσα με τα μούτρα στο κομπίουτερ για να καταγράψω ό,τι γεύτηκα…Η φωτογραφική έμπνευση ομολογώ πως μου έλειψε αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό , το ορκίζομαι…
Υλικά για την τάρτα-crumble:
Τάρτα λεμονιού με κρέμα και lemon curd
Το λεμόνι το μαγικό, το αρωματικό κάνει θαύματα και τώρα την άνοιξη, που το μεθυστικό άρωμα του ανθού του μας συνεπαίρνει, εκτιμάμε ακόμα περισσότερο τον υπέροχο καρπό του και όλα όσα μπορούμε να φτιάξουμε με αυτόν! Σε πρώτη φάση έφτιαξα μια δόση lemon curd που οριακά είμαι ικανή να την εξαφανίσω, μόνη της με το κουταλάκι αλλά αυτή τη φορά, ζύμωσα αμέσως και μια βάση γλυκιάς τάρτας, οπότε το γλυκό “ήρθε κι έδεσε”. Μια δροσερή κρέμα με τυρί στη μέση κι όλα ευωδιάσαν μέσα στην κουζίνα μου σα να υποδέχτηκα την Άνοιξη αυτοπροσώπως…
Υλικά για τη βάση:
Πρασόπιτα με φύλλο τύπου Κουρού (με το θερμομιξ)
Αυτή η πίτα έχει γίνει από τις αγαπημένες μας! Το φύλλο είναι αφράτο, εύπλαστο, ζυμαρένιο και χορταστικό , περιέχει γιαούρτι, αυγά κι ελαιόλαδο κι εξασφαλίζει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός για ένα πλήρες γεύμα.
Το πράσο , το σπανάκι και το τυρί φέτα ολοκληρώνουν τον συνδυασμό και έτσι έχουμε με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, την καλύτερη πρόταση στο τραπέζι μας. Στο μεταξύ, με το θερμομιξ τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του κι η επιτυχία είναι σίγουρη.
Υλικά (για τη ζύμη):
Φρέσκα ζυμαρικά με αυγά (με το θερμομιξ)
Τα χειροποίητα ζυμαρικά δεν τα συγκρίνω με τίποτα! Από τη διαδικασία και την παρασκευή τους μέχρι την γευστική εμπειρία που χαρίζουν, τα θεωρώ ασυναγώνιστα. Με το κατάλληλο αλεύρι και λίγα φρέσκα αυγά καλής ποιότητας, ετοιμάζεις το πιο ποιοτικό και εκλεκτό γεύμα καμωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος από τα δυο σου χέρια. Το θερμομιξ απλά θα σου κάνει εύκολη τη ζωή με το ζύμωμα και τις αναλογίες…
Υλικά:
Σοκολατοψωμάκια με το θερμομιξ
Ρίχνεις στον κάδο τα υλικά , τα ζυμώνει το θερμομιξ και προκύπτουν αυτά τα αφράτα , μαλακά και ολόγλυκα μικρά ψωμάκια με γενναία δόση από τραγανά κομμάτια σπασμένης κουβερτούρας και διακριτικό άρωμα βανίλιας ή ό,τι άλλο προτιμάς…
Ψωμάκια που τα τσακίζεις επί τόπου πριν προλάβεις να σερβίρεις τον καφέ , πριν προλάβει να κρυώσει το τσάι που έχεις στην κούπα , ψωμάκια που δίνεις στο παιδί για κολατσιό και το ευχαριστιέσαι κι εσύ κι εκείνο , ψωμάκια που αν δε φτιάξεις , απλά θα χάσεις….
Υλικά:
Κέικ με χουρμάδες και ελαιόλαδο ( με το θερμομιξ)
Εδώ κι αρκετό καιρό έχω την τάση να αποφεύγω τη ζάχαρη μιας και ακούμε τόσα αρνητικά γι’ αυτήν…Κι αν είναι δύσκολο να την αποφεύγω τελείως , τουλάχιστον προσπαθώ να την ελαττώνω ή να την περιορίζω στο ελάχιστο δυνατόν και πρέπει να ομολογήσω πως νιώθω πολύ καλά με αυτό! Η αντικατάσταση της από μέλι , χαρουπόμελο ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης είναι ό,τι καλύτερο! Αυτό όμως το κέικ που δεν περιέχει τίποτα από τα παραπάνω κι απλά τη γλύκα του χαρίζει ο υπέροχος κι αγαπημένος χουρμάς ξεπερνάει κάθε προσδοκία μου…
Υλικά: