Παντεσπάνι κακάο για τούρτες κι άλλα γλυκά
- Hits: 18318
Η συνταγή αυτή είναι απαραίτητη και αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι απλά και ο τρόπος παρασκευής του ευκολότατος , με σίγουρη επιτυχία…Το φτιάχνουμε , το ψήνουμε , το χωρίζουμε στα δύο , το σιροπιάζουμε , το γεμίζουμε με μια κρέμα της προτίμησής μας , το περιλούζουμε με γλάσο σοκολάτας ή το γαρνίρουμε με σαντιγύ και απλά...απολαμβάνουμε . Είνσι μια βασική συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από τις σημειώσεις μας .
Ας το δούμε :
5 αυγά χωρισμένα
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
60 γρ. φαρίνα κοκ.
2 κ.γλ. μπέικιν
{webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν.
-Χτυπάω δυνατά στο μίξερ τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και αφού χαμηλώσω την ταχύτητα προσθέτω σιγά-σιγά τη ζάχαρη κι έναν-έναν τους κρόκους
-Τώρα σταματάω το μίξερ και ενώνω σταδιακά το μίγμα του αλευριού με το μίγμα των αυγών με κυκλικές , απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μαις σπάτουλας ή μαρίζ.
-Βάζω λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας ή στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25εκ. και λαδώνω τα τοιχώματα.
-Αδειάζω μέσα το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 180ο για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί περιμένω για 5 -10 λεπτά , ξεφορμάρω και αναποδογυρίζω το παντεσπάνι πάνω σε σχάρα . Αφαιρώ τη λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει..
Το παντεσπάνι μου είναι αφράτο και νόστιμο , έτοιμο να το χρησιμοποιήσω σε όποια συνταγή χρειάζεται.
Καλή επιτυχία!