tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρεβανί σιροπιαστό

Αυτό το γλυκό το αγαπώ ιδιαιτέρως και δε νομίζω ότι είμαι υπερβολική…Είναι  οι μνήμες των παιδικών χρόνων στις οποίες ήταν πάντα εκεί , είναι το λατρεμένο άρωμα λεμονιού που δεσπόζει σε κάθε κουταλιά  καθώς και το πλούσιο σιρόπι  του που με κάνουν να καταλήγω σε αυτό το υπέροχο , κλασικό , παραδοσιακό , εύκολο και αγαπητό γλυκό κάθε φορά που έρχεται  το ερώτημα  "Τι γλυκό να φτιάξω;" σε μια γιορτή , σε ένα τραπέζι με φίλους , σε μια ξεχωριστή στιγμή που ζητάει "γλύκα" . Σερβίρεται μόνο του αλλά και παρέα με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού και  είναι απλά ακαταμάχητο. Η γοητεία του οφείλεται στην απλότητά του , στο αφοπλιστικό άρωμά του καθώς και στην πλούσια , σπυρωτή , ζουμερή υφή του...

Δείτε το :

revani1

Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
1 κούπα ηλιέλαιο 
1 κούπα ζάχαρη
2-3 βανίλιες

Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού

Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

1-2 φέτες λεμόνι

Λίγες σταγόνες λεμονιού 

revani2revani3revani4revani5revani6revani7revani8revani9revani10revani11revani12revani13revani15revani16revani17revani18

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε  πρώτα - πρώτα το σιρόπι: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη , το νερό και τις φέτες λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Στην τελευταία βράση προσθέτουμε και τις σταγόνες λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει και συνεχίζουμε με το γλυκό.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά  τα σιμιγδάλια , το αλεύρι και το μπέικιν.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά και το γιαούρτι και στη συνέχεια το ξύσμα και τις βανίλιες. Θα πετύχουμε ένα παχύρρευστο , ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη λεκάνη με τα στερεά υλικά (σιμιγδάλια , αλεύρι , μπέικιν) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί 25x30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 45 λεπτά.
Μόλις βγεί καυτό το γλυκό από το φούρνο το περιλούζουμε με το κρύο πλέον σιρόπι!

Σερβίρεται σκέτο ή με σαντιγύ  ή με παγωτό και σιρόπι της αρεσκείας μας . Η δική μου αγαπημένη εκδοχή είναι  με παγωτό καραμέλα, σιρόπι από γλυκό περγαμόντο  και καβουρδισμένα αμύγδαλα ή με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού βύσσινο!

Καλή επιτυχία!

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...