tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρολό παντεσπάνι γεμιστό με μαρμελάδα

Το πιο αρχοντικό , μαμαδίστικο , εμφανίσιμο και κλασικό γλύκισμα…φτιάχνουμε σήμερα! Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή μια γειτόνισσα  το έφτιαχνε κι εγώ τη θαύμαζα και φανταζόμουν πως τα χέρια της έχουν κάτι το μαγικό για να μπορούν να “σκαρώσουν” ένα τέτοιο γλυκό! Μα πώς μπορεί , έλεγα και “τρυπώνει“ έτσι κυκλικά ανάμεσα τη μαρμελάδα; όσο για τη γεύση του….ένα αφρός που εξαφανίζεται γλυκά κι ευχάριστα στο στόμα, αφήνοντας μια αίσθηση “αγγελικής” τροφής…. Όταν πάντως , μεγαλώνοντας , έμαθα να το φτιάχνω , όχι μόνο δεν το απομυθοποίησα αλλά του αποδίδω το σεβασμό και το θαυμασμό που του πρέπει!!!

rolo marmelada1
Υλικά :


4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλ. τσ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ μαστίχα ή άλλο ποτό
1 κούπα (περίπου 400 γρ. ) μαρμελάδα βερύκοκο ή άλλη της προτίμησής μας
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

{webgallery}

rolo marmelada2rolo marmelada3rolo marmelada4rolo marmelada5rolo marmelada6rolo marmelada7rolo marmelada8rolo marmelada9rolo marmelada10rolo marmelada11rolo marmelada12rolo marmelada13rolo marmelada14rolo marmelada15rolo marmelada16

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα  στο μπωλ του μίξερ (καλό είναι να κοσκινίσουμε το αλεύρι με το μπέικιν) και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , κρεμώδη  ζύμη .
-Στρώνουμε λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και αδειάζουμε εκεί το μίγμα που ετοιμάσαμε κινώντας το με τα χέρια ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε να σταθεί 5-10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα . Αφαιρούμε τότε τη λαδόκολλα και με προσοχή τυλίγουμε το παντεσπάνι μαζί με την πετσέτα σε ρολό . Το αφήνουμε έτσι τυλιγμένο να κρυώσει!
-Τότε το ξεδιπλώνουμε (φαίνεται ότι έχει πάρει την κλήση που θέλουμε) και αδειάζουμε στην επιφάνεια τη μαρμέλάδα την οποία απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και  ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού .
-Τέλος , γυρίζουμε και πάλι το παντεσπάνι σε ρολό (χωρίς την πετσέτα αυτή τη φορά)  και το μεταφέρουμε σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση προς τα κάτω .
-Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη , κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Είναι ιδανικό για τον απογευματινό καφέ…
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...