tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τρουφάκια με κουβερτούρα και γλυκό πορτοκάλι!

Δεν υπάρχει πιο αρωματικό , πιο απολαυστικό , πιο γιορτινό αλλά και πιο εύκολο γλυκάκι απ' αυτό! Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι είναι ακαταμάχητος αλλά και η υφή του γλυκού  μοναδική….έχει βέβαια και τους ξηρούς καρπούς που έρχονται να δώσουν το δικό τους παρόν με τη γεύση τους αλλά και με το τραγανό τους "κοντράστ".
Αν δεν διεθέτουμε βέβαια γλυκό πορτοκάλι , μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλο γλυκό του κουταλιού (από εσπεριδοειδή) ή τελικά με αποξηραμένα φρούτα της προτίμησής μας και φυσικά να προσθέσουμε λίγο άρωμα κανέλας που μαγεύει….

troyfakia

Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. πορτοκάλι , γλυκό του κουταλιού στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. φουντούκι χοντροτριμμένο
40 γρ. καρύδι χοντροτριμμένο
90 γρ. μαργαρίνη  ή βούτυρο
3 κ.σ. κονιάκ
200 γρ. τρούφα σοκολάτας + 1 κ.σ. χρωματιστή τρούφα

Λίγη κανέλα

troufakia portokali3troufakia portokali4troufakia portokali5troufakia portokali6troufakia portokali7troufakia portokali8troufakia portokali9troufakia portokali10


Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί ή για 2 λεπτά στα μικροκύματα την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) . Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα βελούδινο μίγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά , κοσκινισμένη την άχνη , τους ξηρούς καρπούς και τέλος τα κομματάκια πορτοκαλιού!
Βάζουμε για λίγη ώρα το μίγμα στο ψυγείο για να παγώσει και να μπορεί να δουλεύεται άνετα. Τότε βάζουμε σε ένα πιάτο το κονιάκ και δίπλα σε άλλο βαθουλό πιάτο ή μπωλ την τρούφα. Βουτάμε τις παλάμες μας στο κονιάκ , παίρνουμε μια ποσότητα μίγματος όσο ένα καρύδι και πλάθουμε μπαλάκια. Τα ρίχνουμε τότε στην τρούφα και τα κυλάμε μέσα σ' αυτή ώστε να τα καλύψουμε εντελώς. Τα τοποθετούμε στις ειδικές , χάρτινες θηκούλες κι από 'κει στην πιατέλα μας……
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και σας το εγγυώμαι θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα!
Καλή επιτυχία και Χρόνια πολλά!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...