tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα φράουλα και νιφάδες κουβερτούρας!

Αυτό το απλό κι ωραίο γλυκάκι είναι από τα αγαπημένα μου . Τα υλικά του υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ντουλάπι μας και ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ….είναι νόστιμο και εμφανίσιμο και εμένα τουλάχιστον με ταξιδεύει σε παλιότερα χρόνια , τότε που ήταν της …μόδας και το έφτιαχνε η μητέρα μου και όλες της οι συνομίλικες φίλες της…κι επειδή …το γλυκό….ηλικία δεν έχει ας το φτιάξουμε σήμερα κι εμείς κι ας το απολαύσουμε :

rolo marmelada fraoula1


Υλικά (για το παντεσπάνι)  :
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γλ. μπέικιν
4 αυγά
2 βανίλιες
(για τη γέμιση ) :
4-6 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. νιφάδες κουβερτούρας {webgallery}

rolo marmelada fraoula2rolo marmelada fraoula3rolo marmelada fraoula4{/webgallery}

Εκτέλεση :
Αναμιγνύουμε για λίγα λεπτά  σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το παντεσπάνι  , αν θέλουμε στη χαμηλή σκάλα του μίξερ χειρός ή απλά με το σύρμα. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου μας και αδειάζουμε το μίγμα. Το βοηθάμε να απλώσει καλά και να καλύψει όλη την επιφάνεια κουνώντας το δεξιά , αριστερά , πάνω , κάτω . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 12-15 λεπτά το ανώτερο γιατί αν ψηθεί περισσότερο απ' το κανονικό θα ξεραθεί και στο τύλιγμα θα σπάσει.!
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το ταψί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και τo τοποθετούμε με προσοχή πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε αλλό ένα χαρτί  ίδιων διαστάσεων με το πρώτο , το βάζουμε από πάνω , και αναποδογυρίζουμε , ξεκολλώντας το χαρτί πάνω στο οποίο ψήθηκε. Το αφήνουμε όμως για λίγα λεπτά έτσι σκεπασμένο για  να σταθεί και να μαλακώσει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με προσοχή το πάνω χαρτί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού τη μαρμελάδα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας. Αρχίζουμε τότε με τη βοήθεια του κάτω χαρτιού να τυλίγουμε σε ρολό το παντεσπάνι μας. Όταν το τυλίξουμε και το ρολό μας είναι έτοιμο , σφραγίζουμε το χαρτί στις άκρες σαν καραμέλα για να κρατήσει το γλυκό το σχήμα του. Σε λίγη ώρα είναι έτοιμο! Το μεταφέρουμε σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση στο κάτω μέρος και το πασπαλίζουμε με άχνη. Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε….
Καλή επιτυχία...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...