tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μηλόπιτα με κρέμα τυριού

Πόσο ενθουσιασμένη είμαι με αυτή τη συγκλονιστική μηλόπιτα δε λέγεται! Η γεύση της είναι αξεπέραστη , η υφή της αέρινη και αφράτη , η αίσθηση της κρέμας βελούδινη και υπέροχη…Όχι , δεν υπερβάλλω καθόλου. Όποιος δε δοκιμάσει αυτή τη μηλόπιτα θα έχει χάσει μια σπουδαία γευστική εμπειρία. Και να φανταστεί κανείς πως την δοκίμασα σε μια προσπάθεια της στιγμής όπου θέλησα να γεμίσω ένα "άδειο" απόγευμα επιλέγοντας αυτά τα αγαπημένα και απλά υλικά πιστεύοντας πως έτσι θα προσεγγίσω τη γεύση ενός cheese cake  με καραμελωμένα μήλα! Νομίζω πως όχι μόνο την προσέγγισα αλλά την ξεπέρασα. Καμμιά φορά τα όμορφα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένουμε.

mhlopita filadelfia1

Υλικά:


Για τη βάση:
1 κούπα αλέυρι γ.ο.χ.
1 βανίλια
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί-κρέμα
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά+το ασπράδι που περίσσεψε
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν
Για την επιφάνεια:
2-3 μήλα
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
Κανέλα

mhlopita filadelfia2mhlopita filadelfia3mhlopita filadelfia4mhlopita filadelfia5mhlopita filadelfia6mhlopita filadelfia7mhlopita filadelfia8mhlopita filadelfia9mhlopita filadelfia10mhlopita filadelfia11mhlopita filadelfia12mhlopita filadelfia13mhlopita filadelfia14mhlopita filadelfia15mhlopita filadelfia16mhlopita filadelfia17
Εκτέλεση:
Πρώτα-πρώτα ετοιμάζουμε τα μήλα: Τα πλένουμε , τα καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα , τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη βάση: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι , τη βανίλια και τη ζάχαρη και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τον κρόκο και το λιωμένο βούτυρο.Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας για λίγο μέχρι να σχηματίσουμε μια σφιχτή , βουτυρένια ζύμη. Την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 20x30 και την πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους αλλά να ανέβει και λίγο στα τοιχώματα.
 Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Αδειάζουμε σε ένα μπωλ το ασπράδι και το τυρί και τα δουλέυουμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσουν. Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα , τις βανίλιες , το μπέικιν κι ένα-ένα τα αυγά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση και στη συνέχεια σκορπίζουμε ομοιόμορφα από πάνω τα μήλα φροντίζοντας όσο γίνεται να μην αφήνουμε κενά ενδιάμεσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 180ο για 50 λεπτά και τότε σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μηλόπιτα μέσα , με κλειστή την πόρτα για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγη ακόμα κανέλα.
Σημ. : Αν θέλουμε τη συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια κια σιρόπι καραμέλας!
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...