tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπουγάτσα με κρέμα

Γλυκιά και υπέροχη , με κρέμα που λιώνει  απαλά στο στόμα και πασπαλισμένη με μια  γενναία δόση άχνης και κανέλας , αποτελεί ένα αγαπημένο γλύκισμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Την κρέμα την συναντάμε με πολλές παραλλαγές , άλλοτε με σιμιγδάλι , άλλοτε με κορν φλάουρ , άλλοτε με συνδυασμό περισσότερων υλικών και όλες οι έκδοχές έχουν τη χάρη τους . Εγώ σήμερα θα φτιάξω την πρώτη μπουγάτσα που έμαθα πριν χρόνια και φυσικά οι πειραματισμοί…έπονται.

mpougatsa11


Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρούστας κλασικό ή χωριάτικο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
90 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
2-3 βανίλιες
Μπόλικο λάδι ελαφρύ για τα φύλλα
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

mpougatsa2mpougatsa3mpougatsa4mpougatsa5mpougatsa6mpougatsa7mpougatsa8mpougatsa9mpougatsa10mpoygatsa


Εκτέλεση :
Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα ενώ παράλληλα στο μίξερ χτυπάω όλα τα υπόλοιπα υλικά ( αυγά , ζάχαρη , κορν φλάουρ , βανίλιες ).
Όταν το γάλα  έχει ζεσταθεί αρκετά , πριν βράσει όμως , παίρνουμε με τη μεγάλη κουτάλα 2-3 κουταλιές και προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών που χτυπάμε στο μίξερ. Τότε αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να βράσει . Περιμένουμε μέχρι να δέσει το κορν φλάουρ και να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
Στρώνουμε στη συνέχεια τα μισά φύλλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου , λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Φροντίζουμε να περισσεύει λίγο φύλλο στην κάθε πλευρά του ταψιού. Αδειάζουμε τότε στη μέση την κρέμα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που έχουμε αφήσει να περισσεύουν ώστε να "κλείσουμε" την κρέμα σαν σε φάκελο. Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα , λαδώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Το τελευταίο φροντίζουμε με τη βοήθεια του πινέλου να το γυρίσουμε προς τα κάτω αφού το λαδώσουμε κι αυτό . Χαράζουμε ελαφρά την μπουγάτσα μας , τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα , για 45-50 λεπτά , μέχρι να ροδοψηθεί.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε κομμάτια πασπαλίζουντας με μπόλικη άχνη και κανέλα…
Τρώγεται ζεστή ή χλιαρή..
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...