tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πασχαλινά μπισκότα

Πολλές φορές έχω σκεφτεί πως η ζαχαροπλαστική είναι ευκαιρία δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης και νομίζω πως γι’αυτό την αγαπώ τόσο πολύ παρόλο που δεν είμαι φαν του να καταναλώνω γλυκά…΄Ένα καλοφτιαγμένο γλυκό μπορεί να δώσει χρώμα και γεύση στην στιγμή και να πλαισιώσει με τον πιο όμορφο τρόπο την καθημερινότητά μας.  Το σπίτι μοσχομυρίζει με τα βασικά υλικά της ζαχαροπλαστικής που είναι το βούτυρο και η βανίλια και οι πιατέλες και το τραπέζι ομορφαίνουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Ειδικά τις γιορτινές ημέρες το χρώμα τους δίνει μια ακόμα πιο γιορτινή πινελιά όπως αυτά εδώ τα μπισκοτάκια βουτύρου θα σου φτιάξουν τη διάθεση από την ώρα που θα αρχίσεις να τα φτιάχνεις μέχρι τη στιγμή που θα τα σερβίρεις.

pasxalina mpiskota 1

Υλικά:

380 γρ. αλεύρι

100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ.γλ. μπέικιν

210 γρ. βούτυρο

110 γρ. άχνη ζάχαρη

2 αυγά

2 βανίλιες

Ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση:

1 κούπα lemon curd ή μαρμελάδα ή άλλειμα σοκολάτας

Για τη διακόσμηση:

Άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα

Linzer3Linzer5Linzer7pasxalina mpiskota2pasxalina mpiskota3pasxalina mpiskota4pasxalina mpiskota5pasxalina mpiskota6pasxalina mpiskota7pasxalina mpiskota8pasxalina mpiskota9pasxalina mpiskota10pasxalina mpiskota11pasxalina mpiskota12pasxalina mpiskota13pasxalina mpiskota14

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν δούμε πως η ζύμη αρχίζει να σφίγγει σταματάμε το μίξερ και αφού προσθέσουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αμύγδαλο συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Δεν παραδουλεύουμε τα υλικά, ίσα μέχρι να αποκτήσει σώμα η ζύμη. Σχηματίζουμε τότε μια μπάλα, την πιέζουμε με τις παλάμες μας να πλατύνει αρκετά και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια-δυο ώρες.

Αλευρώνουνε τότε ελαφρά τον πάγκο εργασίας χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη (το δεύτερο καλό είναι να ξαναμπεί στο ψυγείο μέχρι να έρθει η σειρά του) και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με κουπ-πατ κόβουμε μπισκότα σε σχέδια της αρεσκείας μας  και τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού lemon curd (ή ό,τι άλλο επιθυμούμε) στο ένα μπισκότο και κλείνουμε από πάνω με ένα δεύτερο ώστε να γίνουν γεμιστά. Εναλλακτικά, διακοσμούμε τα μπισκότα με άχνη ή με λιωμένη κουβερτούρα κατά το γούστο μας…

Καλή επιτυχία.

Σημ. Αν μας δυσκολεύει το άνοιγμα με τον πλάστη, τοποθετούμε το κομμάτι της ζύμης ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ή σε δύο κομμάτια μεμβράνης.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...